Arsenal – Benfica 25/02: Arsenal – Benfica

När det är dags för returmötet mellan Arsenal och Benfica så får båda lagen resa till Karaiskakis-stadion i Grekland. Det första sextondelsmötet slutade 1-1 på Roms Olympiastadion, där Arsenal var det bättre laget. Efter en mållös första halvlek fick Benfica en straff som Pizzi satte dit. Bara någon minut senare ordnade Bukayo Saka kvitteringen. Därefter var Arsenal nära att vinna matchen, där de hade spelövertag men lyckades aldrig göra segermålet. Efter detta första Europa League mötet har Arsenal spelat en match i den engelska Premier League där det blev en 0-1 förlust mot tabell ettan Man City. Arsenal släppte in ett tidigt mål men jobbade sig in i matchen, utan att klara av att näta. Formen är ändå bra i laget, speciellt i försvarsspelet. På topp finns det spelare av hög kaliber, som kommer att göra det tufft för Benfica. Det blåser kalla vindar i Benfica, vars senaste form är inget att hänga i julgranen, eftersom de bara har vunnit 3 av sina senaste 11 matcher, i alla tävlingar. Senast laget mötte Arsenal ändrade managern Jorge Jesu till ett tre-mans mittförsvar som inte alls fungerade egentligen, men Arsenal slarvade rejält och borde ha gjort mer än ett mål i Rom. I returen är jag säker på att Arsenal skärper sig, ställer in siktet rätt och avancerar till åttondelsfinalen. Möjlig startelva Arsenal: Leno, Bellerin, Luiz, Gabriel, Tierney, Xhaka, Ceballos, Saka, Ødegaard, Smith Rowe och Aubameyang. Möjlig startelva Benfica: Leite, Gilberto, Vertonghen, Otamendi, Grimaldo, Silva, Weigl, Pizzi, Everton, Nunez och Waldschmidt. Mitt spel blir att Arsenal vinner returmötet efter fulltid.