Bourg Peronnas – Grenoble 27/05: Vilket lag får spela i Ligue 2 nästa säsong ?

Ett spännande möte mellan Bourg Peronnas och Grenoble väntar under söndagskvällen och nu ska det avgöras vilket lag som får spela i den näst högsta serien som fransk fotboll har att erbjuda nästa säsong. Första matchen slutade med en 2-1 seger till Grenoble och frågan är om Bourg Peronnas kan vända på steken nu när det är hemmaplan som gäller ? Vi som följer och bettar på de flesta fotbollsligor runt om i Europa har nog ganska bra koll på Bourg Peronnas. Iallafall om du gillar att lira överspel… Laget släppte nämligen in hela 87 baljor på 38 matcher i ligaspelet! Det ger oss ett snitt på runt 2,29 insläppta per match och även fast jag inte har stenkoll på fakta så måste det utan tvekan vara ett av de högsta snitten i världen under säsongen 2017/2018. Defensiven har med andra ord svajat rejält och det såg vi inte minst prov på igen när Grenoble tilläts att dunka in 2-1 bollen i minut 83 i första mötet lagen emellan trots 10 man på plan. Grenoble var utan tvekan det bästa laget i match 1. Med lite mer skärpa framför mål så kunde man haft både 3-1 eller 4-1 med sig till den returen idag men 2-1 är ändå helt OK. För en sak är nästintill 100% säker, Bourg Peronnas kommer INTE att hålla nollan idag. Tycker även att det ska mycket till för att hemmalaget ska gå mållösa så det vettigaste spelet vore att båda lagen gör mål till odds runt 1,87. Men… Vid eventuellt 1-1 i exempelvis minut 75 så måste Bourg fram och då lär vi få se ett mål till är jag ganska övertygad om. Så summa summarum, Ö2,5 mål är ett kanonspel att ge sig in på här!