Juventus – Parma 19/01: Juventus – Parma

De italienska mästarna Juventus är på jakt efter sin fjärde raka seger i alla tävlingar när de tar emot Parma i ett Serie A möte som hemmalaget bara ska vinna. Juventus tog över första platsen i tabellen från Inter, som tappade poäng mot Atalanta. Gästerna Parma ligger på en sjunde plats i tabellen med 28 poäng från 19 omgångar. Även om Juventus inte alltid har varit bäst den här säsongen så har de rest sig och börjat göra en hel del mål. Det är den stora framgången, samt att många utav målen har kommit tidigt i matcherna. Juventus kommer från en imponerande 2-1 seger mot Roma borta, där Juventus hade en 2-0 ledning i pausvilan redan. Juventus har 15 segrar, 3 oavgjorda matcher och endast en förlust i ligan, vilket gör att de leder tabellen med 2 poäng före Inter. Det går bra för dem även i den italienska cupen, där de vann senast med 4-0 mot Udinese. Även Parma spelade i Coppa Italia, där det blev förlust hemma mot Roma med 0-2. I ligaspelet blev det en vinst senast för Parma, som kom hemma mot formsvaga Lecce. Att möta Juventus på bortaplan är en helt annan uppgift. Det är bara Sassuolo som har klarat av att ta poäng borta mot Juventus. Jag tvivlar på att Parma klarar av det. Deras siffror visar oss 8 segrar, 4 oavgjorda matcher och 7 förluster på 19 ligamatcher. Den senaste bortamatchen slutade hela 0-5 mot Atalanta. Återigen är det gasen i botten för Juventus del, då Inter är hack i häl. Jag tror att Juventus även denna gång klarar av att ta en tidig ledning som de behåller till pausvilan och sedan också vinner matchen, precis som de gjorde mot Roma i ligan och Udinese i den italienska cupen senast. Möjlig startelva Juventus: Szczesny, Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Sandro, Matuidi, Pjanic, Rabiot, Ramsey, Ronaldo och Higuain. Möjlig startelva Parma: Sepe, Darmian, Iacoponi, Alves, Gagliolo, Kucka, Hernani, Grassi, Gervinho, Inglese och Kurtic. Mitt spel blir att Juventus vinner den första halvleken och sedan matchen. ______________________ https://spreadsheet.se/campione