Leicester – Newcastle 07/05: Leicester – Newcastle

Leicester City har ännu inte säkrat Champions League spel till nästa säsong. I Premier League tabellen ligger de på en 3:e plats och har 5 poäng fler än West Ham, som parkerar på en 5:e plats. Ett lättare motståndare gästar dem i form av Newcastle, som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken, men som har 9 poäng ner till bottenträsket. Så det är ingen fara för skatorna. Leicester har visat prov på en stark form i slutskedet, till skillnad från förra säsongen, då laget har tagit segrar över West Brom med 3-0 och Crystal Palace med 2-1. Senast kunde de dock inte ta vara på att spela med en man mer. Jannik Vestergaard drog på sig ett rött kort efter 10 minuter för Southampton, som senare i matchen tog en ledning på en straff. Jonny Evans kvitterade med 25 minuter kvar, men matchen slutade oavgjort. Det var ett tufft bortamöte mot Southampton. Nu väntar bottenlaget Newcastle hemma och det blir en enklare uppgift. Newcastle hade ingenting att sätta emot Arsenal senast, som dessförinnan hade en Europa League match i benen i Spanien. ÖVerlag gjorde Newcastle en dålig insats och toskade rättvist med 0-2. Fabian Schär blev utvisad. Sedan tidigare är Isaac Hayden, Jamaal Lascelles, Karl Darlow och Ryan Fraser skadade. Möjlig startelva Leicester: Schmeichel, Fofana, Evans, Soyuncu, Pereira, Ndidi, Tielemans, Castagne, Maddison, Iheanacho och Vardy. Möjlig startelva Newcastle: Dubravka, Fernandez, Clark, Dummett, Murphy, Almiron, Shelvey, Longstaff, Ritchie, Wilson och Saint-Maximin. Mitt spel blir att Leicester vinner matchen med -1 mål på asiatisk handikapp. Pengarna tillbaka vid exakt ett måls seger, förlust vid kryss eller Newcastle seger och vinst om Leicester vinner med fler än ett mål i skillnad.