Speltips Stanley Cup-vinnare 2018/2019

Speltips Stanley Cup-vinnare 2018/2019
Efter att laget åkt ut mot Washington i östra konferensfinalen och visat prov på ett högintressant lagbygge senaste åren, håller jag Tampa Bay Lightning som favorit även nästa säsong. Med bra signingar, fin prospect-pool och kanske en Karlsson på ingång ger jag Bolts chansen. Oddset ligger just nu på 10.00 och med tanke på rykten angående trejder finns risken att oddset sjunker framöver.

Tampa hade en riktigt fin säsong föregående år där man vann sin konferens och kom trea i NHLs grundserie. Dessutom tog sig laget hela vägen till semifinal där man förlorar i game 7 efter att ha haft ledning med 3-2 i matcher mot Washington, som sedan gick och vann hela Stanley Cup. Små marginaler fällde avgörandet och Ovechkin fick till slut sin efterlängtade Stanley Cup-vinst.

Kikar man inför kommande säsong har Tampa valt att behålla stommen och förlänga med de mid-season-trejder som genomfördes under deadline föregående år där J.T Miller och Ryan Mcdonagh båda fått förlängt med 5, respektive 7 år.
Jag tror att Tampa har stor fördel av att man inte gör några större förändringar i truppen, utan väljer att lita på befintlig stomme, som visat sig vara riktigt stark.
Värt att nämna är även att Tampas General Magnager Steve Yzerman förlängt med storstjärnan Kucherov, vilket gör att alla eventuella rykten om trejd uteblir, när ”Kuuuuch” nu skrivit på för 8 säsonger med klubben.

Jag gillade även det som Antony Cirelli visade under förra säsongen, där han fyllde platsen som en riktigt bra tredje-center bakom Stamkos och Point. Utöver Cirelli finns ett par andra intressant namn i Tampas prospect-pool inför kommande säsong. Bland annat:

Mathieu Joseph (1997) – Poängstark forward som även visat sig vara stark i slutspel.
Cal Foote (1998)
 – Stabil tvåvägs-back som gjorde hela 70 poäng på 60 matcher i WHL förra säsongen.
Taylor Raddysh (1998) – Offensiv forward med ett ruskigt målsinne.
Mitchell Stephens (1997) – Tvåvägs-forward med hög lägstanivå och grym karraktär.

Det ska bli spännande att se om flera spelare får chansen att kliva upp och konkurrera om platser i NHL. Konkurrensen är grymt tuff. Inte minst på backsidan, där chansen att ta en plats under nästkommande säsong är minimal med tanke på Tampas fantastiska backuppsättning.
Ryan Callahan står just nu som injury reserv, vilket ger en forward möjlighet att kriga om en plats i början av säsongen.

Toronto Maple Leafs är just nu en stor rival i Östra konferensen. Med tanke på att de plockade John Tavares, vill Yzerman svara på något sätt och där skulle en Karlsson-trejd vara ett riktigt ”håll-käften-svar”. Jag skulle inte bli förvånad om Yzerman lyckades trolla till sig ”EK65” där Bolts har flera intressanta spelare i utbyte som är fördelaktiga för Ottawa, samt framtida picks att erbjuda i en eventuell tre-parts-trejd.
Beroende på vad som händer med eventuella trejder framöver, ser jag Tampa som favorit att vinna Stanley Cup 2018/2019.


Tampa Bay Lightning – Stanley Cup Champions

| Totalt odds: 10.00 | Insats: 50 units | Möjlig vinst: 450 units |

Säsongsspel placerat 2018-07-08

Motivering:

 Kommer från en riktigt fin säsong, med revansch i sikte
♦ Behåller stommen från föregående år
Förlängt med rätt spelare

Sitter på intressanta prospects
 Eventuell block-buster-trejd med Erik Karlsson