V86 Jackpot Solvalla/Åby 26 oktober

11 miljoner i jackpot på V86 och det är Solvalla och Åby som delar på tillställningen.

Jag väljer att spika 6 Nato Dream (V86-2) då värsta konkurrenten 8 Alvena Pele har fått sämsta spåret i detta lopp på enbart 1140 meter. Nato Dream vann en säker seger från spets senast på 1.10,6. Nu är det i och för sig osäkert om han får komma till ledningen här men över den korta distansen och med Örjan Kihlström i sulkyn borde han klara lite tuffare upplägg. 

Min andra spik 5 Mister Niky (V86-6) har visat att han har bra vinnarskalle med tre segrar på sina fem starter. Han kan öppna bra och han utvecklas mer och mer. Med spår 5 ska han få en bra resa och det låter uppåt från stallet. 

I V86-1 tror jag mycket på 1 Bartender In som klarar av distansen bra (vunnit tre av sex starter över lång distans) samtidigt som han har en vass speed om det skulle behövas. Nu har han ett lopp i kroppen efter vila och ska ha gått framåt. Osäkert vart han hamnar men med Åbys open stretch satsar jag på att Johan Untersteiner hittar ut. Jag spikar på lilla systemet men på det stora garderar jag upp med 2 Stay Alert och 11 Even’s First Boy. Två hästar med dokumenterad förmåga att klara av distansen. 8 Mr Lindy blir betrodd, och hästen har gjort det väldigt bra i de senaste starterna för Veijo Heiskanen. Men då det är debut över lång distans för hästen väljer jag bort honom den här gången.   

I V86-3 tycker jag att 6 Disco Volante är en motiverad favorit med tre av fyra segrar hittills i karriären och definitivt en tänkbar spik. Men då han är spelad till 75% (!) i nuläget tisdag kväll och det ändå handlar om orutinerade treåringar tycker jag inte att det är ett helt bra spel. Jag låser med 8 Dear Friend (däremot spelad till 1%) som stod för en mycket fin prestation senast då han fick ett tufft lopp utvändigt ledaren men höll mycket bra.