Lyon – Bayern München 19/08: Lyon – Bayern München

Lyon har överraskat oss alla och tagit sig ända till semifinalen i Champions League, efter att ha slagit ut först Juventus i två matcher (1-0 vinst hemma och 1-2 förlust borta) för att sedan spela smart och vinna mot självaste Man City. Men Man City gjorde säsongens sämsta match och ändrade sitt spelstil helt plötsligt när det gällde som mest. Detta kommer inte Lyons nästa motståndare göra, för Bayern München håller sig till sin spelidé, som har gjort dem till det bästa fotbollslaget i världen. Lyon har ingen imponerande säsong i Ligue 1 utan det är i Champions League som laget har imponerat. Försvaret har varit nyckeln, med en trebackslinje som har fungerat riktigt bra. Houssem Aouar har stuckit ut och spelat riktigt bra på mittfältet, samt att anfallarna har gjort sitt jobb. Men Lyon är mer ett kollektiv än individuella spelare. Detta kan räcka långt när motståndarna inte är helt i toppform, men inte så värst långt när motståndarna spelar på en helt egen nivå. Bayern München har kört över allt och alla i denna turnering, genom att ta samtliga segrar i alla matcher. I slutspelet, när det har gällt som mest, har laget dessutom lyckats prestera ännu bättre än i gruppspelet. Först blev det 3-0 borta mot Chelsea i London och sedan 4-1 hemma i München. I kvartsfinalen väntade Barcelona. Många målade upp matchen som självaste Champions League finalen men ack så många hade fel. Bayern München krossade Barcelona med 8-2. Allting talar för att Bayern München fortsätter spela på samma sätt, genom att lägga in högsta växeln direkt från avspark fram till matchens sista minut. Jag ser en stor sannolikhet i att Bayern München, återigen, vinner den första halvleken och att de behåller ledningen till slutsignalen. Möjlig startelva Lyon: Anthony Lopes, Fernando Marcal, Marcelo, Jason Denayer, Maxwel Cornet, Houssem Aouar, Bruno Guimarães, Maxence Caqueret, Léo Dubois, Memphis Depay och Karl Toko Ekambi. Möjlig startelva Bayern München: Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Jérome Boateng, David Alaba, Alphonso Davies, Leon Goretzka, Thiago Alcantara, Serge Gnabry, Thomas Müller, Ivan Perisic och Robert Lewandowski. Mitt spel blir att Bayern München vinner den första halvleken och därefter även matchen. — https://bettin.gs/campione