Arsenal – Villarreal 06/05: Arsenal – Villarreal

Returmötet mellan Arsenal och Villarreal i semifinalen av Europa League bör bjuda på en hög underhållning. Det första mötet vanns av Villarreal, som totalt ägde den första halvleken. Den andra halvleken var å andra sidan helt Arsenals. Det finns mycket smått och gott för Arsenal att ta med sig till returen, där chansen är stor till att de vänder och går vidare ut detta kvalmöte. Arsenal är ett starkt lag med en bra manager i Arteta som lyckas motivera spelarna att ge sitt yttersta. Villarreal likaså med Emery, där de hittills i turneringen har vunnit samtliga matcher i slutspelet. Alla trender och rekord är till för att brytas. Det är något Arsenal kan åstadkomma med Aubameyang tillbaka i startelva. Arsenal tog en stark bortaseger mot Newcastle med 2-0 och visade toppform. Även Villarreal vann sin ligamatch mot Getafe, efter ett sent mål av Yeremi Pino. Villarreal kan spela på resultat mot Arsenal, eftersom de vann det första mötet med 2-1, efter mål av Manu Trigueros och Raul Albiol. Däremot visade Villarreal svaghetstecken i den andra halvleken när Pepe satte en straff och nerver började spela in. Det såg inte tryggt ut alls i Villarreal lägret. Till matchen har Arsenal vilat många av stora namn, då laget måste gå för en seger. Känslan är att Arsenal grejar detta. Det räcker med 1-0 för direkt avancemang till finalen. Eller 2-1 för att ta matchen till förlängning. Möjlig startelva Arsenal: Leno, Chambers, Holding, Gabriel, Xhaka, Partey, Elneny, Saka, Smith Rowe, Pepe och Aubameyang. Möjlig startelva Villarreal: Rulli, Gaspar, Albiol, Torres, Pedraza, Chukwueze, Parejo, Coquelin, Trigueros, Moreno och Bacca. Mitt spel blir att Arsenal vinner matchen.