ATG och Svensk Travsports styrelser bör polisanmälas

Det finns spaltmil med garantier, från styrelserna från såväl ATG som Svensk Travsport, där man garanterat att POKALÅRET ska uppnås genom ökad omsättning, INTE genom uttag genom Hästsportens Fond, inte heller genom någon annan åtgärd förutom just omsättningsökning.

ATG och Svensk Travsports styrelser bör polisanmälas

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta har aktiva, genom uppfödare, hästägare, tränare och övriga aktiva tagit ad notam och investerat oerhört mycket pengar sistlidna tre åren, likväl säger nu ATG något HELT ANNAT:

Travronden har intervjuat Viitala som är ekonomichef på ATG ( https://www.travronden.se/nyheter/sport/pokalar-tack-vare-uttag-ur-hastsportens-fond-103297)

”Det väckte frågan: kommer det behövas tas pengar från Hästsportens fond, för att Pokalåret 2018 ska bli av?
– Det är något vi har räknat med hela tiden, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef på ATG. 

” Vårt uppdrag med pokalåret är att vi ska leverera 300 miljoner kronor mer till sporten. Att öka så att resultatet blir 300 miljoner kronor plus jämfört med tidigare år på så kort tid är ett orimligt mål/krav och det har vi aldrig budgeterat för. För att få igenom Pokalåret, kommer det att behövas ta medel från det balanserade resultatet, eller det man inom travbranschen kallar för hästsportens fond. Att företag använder sig av pengar från det balanserade resultatet för att sköta driften i verksamheten är inget man vanligtvis gör, men i det här fallet handlar det om utdelning till ägare och är därmed en annan sak. Det är också något vi har räknat med hela tiden. I den bästa av världar hade det inte behövts, men man måste se realistiskt på det hela, säger Nilsson Viitala.

 

 

 

 

 

 

 

Här är förutsättningarna som Johan Lindberg presenterade för mig: 

Pokalåret  2018

1 – Hästsporten gav ATG uppdraget att generera en kraftigt ökad ekonomisk avkastning till sina ägare inför tävlingsåret 2018. För att ge ATG utrymme att fullfölja det uppdraget, skulle sporten under kommande tre säsonger (år 2015 – 2017) att endast förvänta sig en mindre ökning av ekonomiska medel.

2 – Hästsporten gav ATG i uppdrag att använda all nettoavkastning därutöver, till offensiva satsningar enligt ATG:s Manifest för att uppnå det uppsatta målet inför 2018.

3 – ATG:s styrelse har det legala ansvaret för hästsportens ekonomi och kan, om styrelsen finner det nödvändigt för hästsportens och ATG:s bästa, riva upp överenskommelsen.

Mål för ökade nya medel till hästsporten 2015 – 2018

År                              årlig ökning till sporten, jämfört med året innan

2015                         + 63 mkr (56,5 mkr till travet, 6,5 mkr till galoppen)

2016                         + 15 mkr (13,5 mkr till travet, 1,5 mkr till galoppen)

2017                         + 15 mkr (13,5 mkr till travet, 1,5 mkr till galoppen)

2018                         + 300 mkr (270 mkr till travet, 30 mkr till galoppen)

Denna överenskommelse togs fram av den så kallade sportbudgetgruppen där, utöver tjänstemän från ATG och ST, representanter för travbanorna och basorganisationerna ingick. De representanterna var Ingemar Alin (ordf ASVT – Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen), Anders Holmqvist (ordf RST – Riksförbundet för Sveriges Travhästägare), Staffan Osterling (generalsekreterare TR – Travtränarnas Riksförbund), Mats Ahlkvist (sportchef Jägersro), Per Redelius (travbanechef Sundbyholm) och Kenneth Thollström (travbanechef Halmstadtravet)

Samt Johan Lindberg skrev även följande 

Sporten höll tillbaka avkastningskrav under två år (2016 och 2017) för att ATG skulle få möjlighet göra investeringar som ska skapa tillväxt.

Det här innebar att sportens medel enligt överenskommelsen ska öka med:

63 miljoner 2015,
15 miljoner 2016
15 miljoner 2017
300 miljoner 2018.
90 procent till travsporten, tio till galoppen.
Pengarna som ska genereras är från startdatumet på överenskommelsen 1 jan 2015 nya medel. De 63 miljonerna som sportens medel ökade med för just 2015 togs av den spelökning och det resultat som gjordes under 2014.
Gamla pengar (balanserade vinstmedel) i det som i dag kallas för hästsportens fond ska inte användas för att uppnå pokalåret.
Den, fonden, ska vara lika stor som den var 1 jan 2015 (undantaget om det av andra extraordinära anledningar tas medel därifrån än uttag till sportens medel) för att vi ska kunna säga att vi nått Pokalåret.

Pokalåret ska nås av tillväxt av spelomsättning

Ovanstående har ända fram tills gårdagen stenhårt vidhållits, av samtliga inblandade, och det har dessutom basunerats ut att pokalåret inte är en enskild åtgärd, utan prismedelshöjningen ska fortgå även kommande år.

Således är det ingen som helst tvekan om en sak :

Svensk Travsports styrelse har utan tvekan fullständigt medvetet bedragit samtliga inom svensk hästsport, och medvetet för av mig okänd anledning inte verkat för hästsportens bästa och därmed inte fullföljt sitt uppdrag.

Det ska naturligtvis inte ges ansvarsfrihet för ST styrelse, och de ska självklart ställa sina stolar till omval.

Ovanstående gäller naturligtvis även för ATG styrelse, som med all tydlighet fullständigt misslyckats med alla intentioner, trots fullständigt fria händer( eller tack vare? ) från ST.

Jag har skrivit spaltmil om alla misslyckade innovationer som Skarplöth ansvarat för, och det råder ingen tveksamhet om att det föreligger medvetna lögner som är direkt bedrägliga gällande såväl ATGs utveckling som Pokalårets möjligheter att infrias.

Således bör båda styrelserna polisanmälas, samt entledigas. 

Ansvarsfrihet ska INTE utgå enär bedrägligt beteende är avslöjat. 

Polisanmälan bör göras av aktiva som riskerat pengar på uppenbart bedräglig information som vidhållits trots styrelsernas kunskap om att förutsättningarna inte föreligger. 

Revision av såväl ATG som Svensk Travsport bör omgående beordras , där samtliga avtal, bonusar, intäkter, kostnader och framtida åtaganden blir transparanta, inte minst viktigt inför ev kommande börsnotering av ATG.

The post ATG och Svensk Travsports styrelser bör polisanmälas appeared first on Gamblers vardag.