Benfica – FC Porto

Fortsatt BLGM i Primeira Liga.

Ett nytt båda lagen gör mål-spel och den här gången mellan Benfica mot Porto som är en supermatch på förhand.

Båda lagen måste gå för tre poäng här. Benfica gör det dels för att hamna topp 2 och ta sig förbi motståndaren FC Porto som just nu har fyra poäng mer och en vinst skulle därmed innebära endast en pinne med bara några omgångar kvar att spela.

Och Portos anledning är att man jagar Sporting på toppen och har inte råd att tappa en enda poäng mer för att ha någon chans att vinna ligan. Inte för att jag tror det kommer ske oavsett med tanke på hur starka Sporting varit under hela säsongen. Men än är hoppet ej över för Porto.

Detta får mig därför att spela att båda lagen gör mål i matchen. Tycker väldigt lite pekar på att lagen kommer hålla tillbaka. Båda vill som sagt åt alla poäng, och att spela kryss skulle indirekt innebära att Benfica inte längre har någon större chans att sluta topp 2 och Porto att inte vinna ligan. Ganska logiskt i min bok att lagen kommer gå för alla poäng och att man inte har någonting att förlora.

Vi har också bra offensiv kraft på plan. Benfica har skytteligaledaren Haris Seferovic. Porto har inte direkt någon som öser in mål utan man har fördelat målen bland flera spelare. Nyförvärvet inför säsongen Mehdi Taremi är en av dom, som dessutom har en riktigt bra form och gjort mål i 5/6 senaste matcherna. Även Sergio Oliveira går mot sin bästa säsong i karriären.

Båda lagen gör mål @ 1.80, Bet365, 7/10 units.

http://www.rekar.se/spreadsheet/mickelulle
Skribent: mickee