Dortmund – Hamburger SV

Las Palmas lyckades till slut lösa min över 2.5+blgm-rek igår i 80.e minuten. Nu blickar vi vidare och går på den 10:e raka vinsten allt jämt utan förlust sedan starten på rekar.se.

Vi tar oss till en välfylld arena i Tyskland. Dortmund gästas av Hamburger SV på signal idena park.

Dortmund på signal iduna park är en mardröm för alla lag i hela världen. Man har ännu i år inte förlorat en match på hemmaplan och har ett facit på 9W 3D 0L. Man kommer tillbaka till hemmaplan från ett derby mot schalke där man spelade 1-1 och därav tappade den 3:e direktplatsen till nästa års champions league till Hoffenheim. Ett Hoffenheim som imorgon har en blytung uppgift att slå Bayern Munchen och jag tror Dortmund kommer se sin chans att återta trean redan imorgon. Hemmalaget snittar 2.9 mål per hemmamatch och man har gjort näst flest mål i ligan på hemmaplan efter Bayern Munchen. Man har ett facit på 29 mål framåt och 7 bakåt. Det är dags för Dortmund att skaffa sig lite marginal ner till Hoffemheim då man har viktiga matcher framöver i champions league och det skulle vara skönt att kunna vila några spelare framöver. Räkna med att hemmalaget kommer trycka gasen i botten från första minuten och vilja göra sagan kort.

Hamburger SV kommer med 3 segrar och 1 oavgjort på sina 4 senaste matcher. Värt att notera där är att samtliga vinster kommit till när man spelat på hemmaplan. Man är i skrivande stund sämsta bortalag med 9 inspelade poäng bara Darmstadt som mer eller mindre redan är klara för nedflyttning är sämre. Man har ett facit på 2W 3D och 8L. Man har lyckats göra 10 mål samt släppa in 26 mål. Man har lyckats ta 10/30 poäng på sina 4 senaste matcher men jag ser inte hur man skulle kunna stå emot ett urstarkt Dortmund.

Jag kommer därför spela Dortmund -1.5 mål till oddset 1.99 hos Bethard.

Insats: 4/5 units.
Skribent: ladecima