Ett par SHL-spel

HV 71@1,95

Jönköpingslaget åkte på första hemmaförlusten mot Modo innan uppehållet. Tappade 3–0 till 3–4 och det var nog en bra väckarklocka för att rätt inställning krävs i 60 minuter. Laget har haft en hel del skador hittills men nu ser det ut som att alla är tillgängliga och då är truppen mycket stark.

Luleå spelade CHL-match i Salzburg i tisdags. Efter 2–4 hemma och 1–4 efter den första perioden i bortamötet var laget minst sagt uträknat. Men Luleå vände matchen till 7–5 och avancerade till kvartsfinal efter avgörande på straffar. Den insatsen bör ha kostat en hel del kraft och det kan bli tufft att ladda om till kvällens match.

HV 71 ska vara klar favorit på hemmais och 1,95 på ettan duger för mig.

Växjö@2,40

Även här går jag emot ett lag som spelade tuff match i CHL i tisdags. Skellefteå fick kriga hela vägen när man besegrade JYP efter straffar. Målvakten Markus Svensson utgick skadad och saknas i kväll. Svensson har varit stabil med en räddningsprocent på 91,85 och endast 1,90 GAA. Ersättaren Erik Hanses har spelat drygt två matcher och har 83,67 i räddningsprocent och 3,36 GAA. Ett klart minus för Skellefteå att Svensson saknas.

Växjö är utvilat och har få skador. Behöver en seger för att närma sig topplagen och 2,40 på ettan med dagens förutsättningar känns spelvärt.