Full veckoomgång i Championship

Full veckoomgång i Championship och tre matcher på 7-8 dagar för lagen. Efter det tugga julschemat har det varit cupmatcher och det hann knappt bli lugnare innan trupperna nu på nytt sätts hårt på prov. Lagen med gott om alternativ och korta skadelistor drar som vanligt nytta av det. Ett typexempel på detta är Middlesbrough medan Bolton är raka motsatsen. Imorgon möts lagen och det är en riktigt bra vinstchans för Boro. Bolton har släppt in mycket mål på slutet och det lär inte bli någon gladfotboll från lagets sida. Med ständiga ändringar i elvan och begränsade rotations-möjligheter bör man inte orka stå emot. Jag kommer följa inledningen och (med statistisk ”uppbackning”) avvakta spel i åtminstone 15-20 minuter. -1 bör då ha nått en bra bit över dubbla pengarna och det känns som ett vasst objekt.

Leeds skrällde mot just Middlesbrough i helgen. Man var som väntat väldigt underlägset spelmässigt men krigade bra och det till stora delar unga laget bör ha fått en rejäl boost av den skalpen. Leeds har visat bra form en tid med förbättrat spel och 5 trepoängare av 8 möjliga efter nyår. Bara fyra insläppta mål på dessa matcher och den enda förlusten kom mot starka Brentford, som gjorde matchens enda mål precis efter att Leeds borde ha fått straff. Inte långt ifrån att Leeds varit obesegrat efter nyår alltså och jag stormvarnar för laget mot Brighton imorgon. Hemmalaget tog tre blytunga pinnar senast och kanske äntligen kan titta uppåt i tabellen. Att marknaden inte glömt lagets fjolårssäsong är en sak som är säker. Ständigt svala priser och den här gången vll jag ta betalt. Tämligen övertygad om att man får bättre motstånd än senast när Birmingham gästade. Trots detta är oddsen likvärdiga och jag tar position redan nu. Leeds gör det nästan alltid bäst före paus och kommer skapa chanser. Brighton har läckt ganska rejält här hemma på slutet och de enda hemmanollorna för säsongen hölls mot ligans bottenduo. Nu väntar ett helt annat försvarsspel än det som Brighton ställdes emot senast. Leeds har bra poängchans och +0.5 1.99 spelas (värde ner till 1.93, förmodligen ytterligare någon punkt).

Wigan är ett lag som inte gillar det täta matchandet. Skadorna har avlöst varandra och med ett redan sargat självförtroende är man tacksamt att gå emot. Nu ska jag inte lyfta fram Cardiff som något sprudlande speldrag men man ser ganska stabilt ut med ett bättre skadeläge än hemmalaget. Faktum är att Cardiff har fyra raka utan förlust och bara två mål insläppta på dessa (en straff i 75:e samt sett insläppt i 90:e mot Blackburn). Trenden med tveksamma matchavslutningar har fortsatt och att sälja av lite risk med kvarten kvar känns nära tillhands. Med en välfungerande defensiv och svårhanterade Kenwyne Jones i anfallet bör Cardiff sälja sig dyrt och jag gillar +0.25 till 1.96. Värde så länge oddset orkar över 1.90 och en passande position.

Det finns ytterligare några intressanta Championship-idéer men jag avvaktar oddsrörelser och startelvor. Håll koll på twitter kl 20-22.30 imorgon kväll så dyker det säkerligen upp något mer spel.