GALOPP – ENGLAND – LÖR 4 JUL

En månad försenat så är det dags för 3-åringarnas stora prov Derbyt och Oaks och som vanligt rids loppen på banan Epsom. Banan är knepig och det är många olyckliga historier som berättas av jockeys till tränare och ägare efter loppen.

Vi bjuds även på Group 3 lopp för 3-åringar över 1 700 meter.

Ägarna (2 personer) kommer att kunna närvara idag för första gången sedan nedstängningen. Ingen allmän publik tillåten men en del lär säkerligen försöka se loppet på någon av kullarna som omger banan. De ska dock vara avspärrade och bevakas sägs det…

***

Vill någon läsa om ovanstående lopp så är ni välkomna till min blogg.

Startlista/Jockey färger

ATG-sändning och spel till Epsom.

***

Clerk of the course Andrew Cooper: I’ve walked the course this morning and I’m going to leave the going unaltered as good. It was quite a dry but breezy day here yesterday and I think things certainly dried out a bit.

***

3:40 OAKS (GROUP 1) (FILLIES) (3YO) 1M4F
John Gosden och A P O’Brien har vunnit det loppet tre gånger var de senaste sex åren. I år så kommer de två klart mest betrodda hästarna i loppet från dessa stall. Bara åtta hästar till start så bör bli ett förhållandevis rent lopp för att vara på Epsom…

(5) Love / 2.25) vann senast Group 1 loppet 1 000 Guineas på Newmarket över 1 600 meter så kliver upp rejält i distans idag till 2 400 meter. På stam och hur hon avslutade senaste loppet så tyder det mesta på att hon står hem dagens distans. Tuff tjej som kommer kriga till mållinjen. Tränas av A P O’Brien och rids av Ryan Moore.

(3) Frankly Darling / 2.67) har inlett sitt tävlande lovande med två segrar i år. Vann senast Group 2 loppet Ribblesdale på Royal Ascot och visade då i en vass avslutning att hon kan flytta på sig. Har en del att finna på favoriten när det gäller formtalet. Har bara gjort tre starter så finns säkert en del utveckling i henne (favoriten 8). Kommer troligtvis ridas på väntan och försöka speeda ner favoriten. Tränas av John Gosden och rids av Frankie.

VINNARTIPS: Frankly Darling

***

4:15 PRINCESS ELIZABETH STAKES (GROUP 3) (3YO) 1M½F
(2) Fooraat / 2.20) har startat sin tävlingskarriär på bästa sätt och är obesegrad i två starter. Har två segrar på allväder i lägre klasser så tar ett rejält kliv upp i klass samt gör debut på gräs. Är blåblodig så förväntas att hålla till i Group loppen så intressant att se vad hon kan prestera här.

(1) Cloak Of Spirits / 4.00) slutade tvåa i 1 000 Guineas som var årsdebuten. Var lite sämre senast under Royal Ascot men det är troligt att det loppet kom för snabbt. Har fått två tuffa lopp i år vilket är ett litet frågetecken. Går ner rejält i klass här och det blir ett intressant möte med favoriten som tar andra vägen i klassvandringen.

(3) Love And Thunder / 6.50) gjorde sin första start i Frankrike under tränaren Andre Fabre och den slutade med en andraplats i ett allväderslopp. Vann lätt årsdebuten för nya tränaren John Gosden med Frankie i sadeln. Liksom favoriten tar hon ett kliv upp i klass men med John Gosden som tränare brukar det inte vara ett problem.

VINNARTIPS: Fooraat

Många okända parametrar på favoriten men vad jag sett av henne gillar jag.

***

4:55 DERBY (GROUP 1) CL1 (3YO) 1M4F
Tränaren A P O’Brien har sex hästar till start i detta stora startfält på sexton hästar. Det kommer vara en noggrann genomgång innan hur loppet skall läggas upp för hästarna. Stallet har vunnit loppet fem gånger de senaste åtta åren.

(3) English King / 4.50) kommer från seger i Derby Trial på banan Lingfield som påminner lite om Epsom vilket är ett klart plus. Kommer inte ha några problem med distansen och kan speeda vilket han visade senast.

Startboxen (1) däremot kan bli problem då det oftast krävs en ganska hård öppning uppför för att hålla en bra position vilket kan ta på krafterna. Alternativet är att rida lite på chans invändigt mitt i fältet och hoppas på rätt luckor. Gillar han och är min vinnare i loppet (om) nu inte positionerna ställer till problem för han. Frankie i sadeln och Ed Walker tränar.

(6) Kameko / 5.50) vann 2,000 Guineas på ett mycket bra sätt. Banrekord över 1 600 meter och har högst formtal i loppet. Det här loppet är dock över 2 400 meter och rids på Epsom och jag är lite tveksam om det kommer att passa han.

(9) Mogul / 6.50) är en bror till Group 1 vinnaren (Japan) och han gillar 2 400 meter. Var en besvikelse i årsdebuten under Royal Ascot. Spelades hårt men kunde inte alls motsvara det förtroendet över dagens distans. Man kan misstänka att Derbyt var hans huvudmål så bör gå fram med det loppet i kroppen. Har startboxen (2) bredvid (English King) och den är inte mycket bättre.

VINNARTIPS: English King

Tror han är bästa hästen men med 16 hästar till start och loppet rids på Epsom så kan mycket gå fel i loppet.

Har varit en del aktivitet på (Russian Emperor) under morgonen på Ladbrokes och Betfair.

***

Intressanta tävlingar imorgon söndag med flera fina lopp, speciellt Coral-Eclipse där superstoet (Enable) gör årsdebut.