Helgidéer

Mål i Italien och målsnålt i England kan vara melodin den här helgen. I England har jag tydliga matchplaner, där det bör finnas goda möjligheter till trading av fina startpositioner. I Italien känns överspelen klockrena men jag lägger till lite kommentarer om förutsättningarna och ev livespel även där. Vi har ju Genoa -0.25 1.83 och Atalanta -0.5 2.09 sedan tidigare. Oddsen är kvar på ungefär samma nivåer och ingen ny info har tillkommit som förändrar värderingen.

Lördag:

Everton – West Ham
Under 3 till 1.81

Visst är anfallscomebackerna av Lukaku och Carroll (bänken för bägge) en faktor men nu har priserna på över gått upp. Jag passar då på att ta en slant. Gästerna är rädda om poängen och det här är två lag som sällan släpper loss förrän en bit in i matchen. En förmodat tight anledning gör positionen till en gåva.

Live: Om matchbilden inte talar rakt emot så kan det vara läge att pilla på över efter 30 och även efter 65 minuter. Att ha vinst på under 3 är ett primärt mål oavsett livebesluten men byten på de nämnda anfallarna är ju intressant såklart.

Söndag:

Swansea – Crystal P
Under 2.5 till 1.80

Hemmalaget bör vara slitet efter tätt matchande och tuffa drabbningar på slutet. Var så sent som i torsdags kväll i Neapel och det såg tungt ut på slutet. Någon sprudlande insats tvivlar jag på imorgon. Michu saknas fortfarande i anfallet och inte helt otänkbart att man vilar någon offensiv kugge. Crystal Palace har efter sina förutsättningar släppt in få mål sedan Tony Pulis klev in som manager. Helt i linje med hans filosofi och här lär det bli stor prio på att täta bakåt. Jag räknar med stort bollinnehav för Swansea men att det ofta tar stopp runt Palaces straffområde.

Live: Liknande förutsättningar här. Jag tror och hoppas på en tight första halvlek. Man bör kunna middla fint runt minut 40, då jag sannolikt kommer att ta en peng på över.

Cagliari-Udinese
Över 2.25 till 2.09

Cagliari har emellanåt visat upp ett modigt, högt försvarsspel och har många skickliga fotbollsspelare. Trots god disciplin har man därför svårt att se någon supertät, chansfattig match. Pricken över i här är dock att hemmalaget saknar Conti och Ekdal på mittfältet. Den förstnämnde är ankaret på mitten och normalt hade Albin fått ta en något mer defensiv position i kaptenens frånvaro. Nu är det i första hand offensiva pjäser som ska klara av defensiva uppgifter och det kan bli öppet. Lägg därtill att Udineses nyckelback Domizzi saknas och att Di Natale sett farligare ut på sistone.

Live: Här pratar vi snarare om refill. Ett alternativ till pre-spelet är att ta över efter 10-12 minuter och få lite bättre pris. Ingen jättechans till mål innan men bra värde innan avspark trots allt. Apropå tidigt mål så skulle det öppna upp matchen rejält, särskilt om Udinese tvingas framåt, och då kan ett nytt klick runt minut 35 bli bra. Om matchbilden nu rimmar.

Torino-Sampdoria
Över 2.25 till 1.96

Cerci och Immobile är en duo som satt skräck i Serie A-försvaren under den här säsongen. De är uppbackade av fina uppspelsfötter på kanterna, samt offensivt understöd av skicklige Kurtic och alltid djupledsvillige Farnerud. Nu ställs laget mot ett Sampdoria som saknar en tung pjäs i centrale Palombo. När han inte håller ihop mittfältet så vikarierar veteranen som mittback. Hans avstängning blir extra jobbig då även backalternativet Costa saknas. Det största avbräcket vore dock om Gastaldello tvingas kasta in handduken. Mittbacken har det senaste året varit en av ligans absolut bästa på sin position. Mycket talar för att foten inte håller och då jag gillar det här spelet oavsett statusen på honom så kan det växa till ett kanonfynd.

Live: I stort sett identiskt med matchen ovan. Oavsett matchbild så kommer inte underspel på tal om Gastaldello saknas. Jag har bara lagt en mindre insats hittills för att direkt hugga om ”Gast” inte kan spela. Alternativet att ta överspelet efter 10-15 minuter är dock gångbart för den som inte har tid/möjlighet att följa rapporterna etc. Då vet man ju hur elvorna ser ut och kan ”få tillbaka” de punkter som eventuellt har droppat.