Hola Espana!

Precis när vi har stillat vår abstinens och börjat få ångan uppe efter att de största ligorna har sparkat igång kom en kall dusch i form av fotbollslandskamper. Jo, man tackar.

Det jag finner intressant är att spana in vad har s.k.  fiasko landslagen från VM 2014 hittat på. T ex Spanien och Italien. Artikel kommer att fokusera på dessa två nationer och jag börjar med Spanien.

SPANIEN

Som ni kanske minns deras VM äventyr tog slut i stort sett samma ögonblick som den började. Resten är historia som de säger.

Spanien – Holland 1 – 5

Spaniens laguppställning: Casillas, Alba, Ramos, Piqué, Azpilicueta, Alonso (Pedro 62′), Busquets, Xavi, David Silva (Fàbregas 78′), Diego Costa (Torres 62′), Iniesta

Mål: Alonso (27′)

Vad har hänt sen dess?

För det första tränaren Del Bosque är kvar vilket jag tycker är helt ok. Mannen har faktiskt lett Spanien till VM- och EM-guld. Spanska fotbollsförbundet  tog Tyskland som ett exempel när man förklarade varför Del Bosque fick stanna kvar. Kontinuitet. Man behöll tränaren trots sämre resultat än väntat. Det som har hänt eller händer är att Spanien behöver en ny generation spelare. Tittar man på truppen som förlorade mot Holland så är Xavi och Alonso borta. De har tackat nej till landslaget. Iniesta är skadad, Torres ur form, Pique är inte ens kallad till landslaget. På forward sidan har de Diego Costa och pressen lär vila på hans axlar efter hans start i Premier League. Costa är inte ”tiki-taka” spelare så frågan är om Spanien kommer att ändra/anpassa spelstilen.

stay tuned för delen om Italien…