Inför spelregleringens nådiga lunta

Såsom ytterst väl insatte Magnus Berglund också beskriver-

risken att några kommer bli oerhört besvikna är överhängande när utredningen släpps av eminente Håkan Hallstedt i morgon vid lunch, liksom att de flesta kommer hitta fel brister för deras eget särintresse, men jag är fullständigt övertygad om att de som står utanför akvariet och tittar in på guldfiskarna, kommer inse att bättre kan det inte bli med så många fiskar, grumliga vatten och en ansvariga över utfodringen själva inte saknar yngel att mätta.

Således kommer naturligtvis en viss ”jasså, blev det inte mer innovativt? Blev lösningarna så enkla i det givna skeendet? För det går inte att bluffa med en hand där alla kort utom jokerns valör är känd.

Endast den totala omsättningens vid en väl reglerad och kontrollerad spelmarknad där en närmast total anslutning av kunderna spelar , kan uppvisa jokerns riktiga valör.

Inför spelregleringens nådiga lunta

 

För att detta ska kunna ske kanske regeringen bör riskera uppemot 30% av sin tidigare i det närmaste garanterade skatteintäkt på 6miljarder, och hur stor är den möjligheten, vad är regeringens solsida ? Dels naturligtvis en underkastelse av EUregler som är tvingande( nja, inte direkt lex Finland) men annars tappas likförbannat en del av intäkterna i accelerande omsättning på europalicensierade bolag , men är regeringen verkligen mogen till sådan insikt? Att döma av handlingarna sedan utredningen tillsattes 2015, så är svaret NEJ. Antalet punktskatter escalerar, liksom det totala skatteuttaget från befolkningen i stort, samtidigt som skattelättnader lyser med sin frånvaro.

Således kommer inget att förändras 2017 eller innan valet 2018, men kommer nästa regering oavsett färg och form, vara intresserade av att riskera sitt fyrtal för att byta kort och kunna uppnå en ännu bättre?  Ingenting tyder på att statens finanser kommer förbättras under 2017, och knappast 2018 heller, det är ju inte så att skatteunderlaget förbättras och kommer knappast så göra på två år heller.

 

Det är min övertygelse att ingen förändring kommer att ske såvida inte argumenten blir ännu mer tvingande än vad EUregler ger vid handen. Endast en escalerande minskning av skatteuppbörden från de Svenska monopolbolagen kan uppmuntra spelutredningens fullbordande till licensförsäljning, och mitt tips är inte ens 2019 utan möjligen 2020. Jag blir inte alls förvånad om en ny utredning tillsätts 2019, för att uppskjuta beslutet ytterligare, men också kanske motiverat av ytterligare förändrad marknadssituation.

För de som SPELAR på hästar kommer även genomförd spelreglering inte innebära någon skillnad om ATG/ST får bestämma, enär de tydligt tidigare sagt och vidhåller i dagens travrond: Svensk Travsport hoppas på en fast återbetalningsgrad ( i snitt 70% i dag) med oförändrade procentsatser på den omreglerade spelmarknaden. DVS ATG/ST vill stoppa hela den (eventuella) minskade statliga spelskatten i sin egen säck, utan att låta kunderna erhålla högre vinståterbetalning. Hur detta variant på att erhålla en större kaka utan att låta bagarn erhålla bättre villkor ska lösas utan att bagarn hellre köper tjänsterna från Europa återstår att se.

 

 

 

 

 

Att ATG och ST starkt motsätter sig eventuella fasta priser till kundernas fromma ( det är verkligen en oerhörd förbättring med fasta odds för spelarnas vidkommande) är naturligt enär ATG inte ens klarar av att arrangera spel på totalisator , där riskhanteringen skulle klaras av utmärkt av en 13åring , är ju fullt förståeligt, därför ska naturligtvis ATG skiljas från hästsporten oavsett framtida spelmarknad.

ty det är till fullo bevisat att hästsporten lika lite som staten ska äga och bedriva spelbolag, ty det görs tveklöst bäst av aktiebolagsnoterade företag, dock ska de nya aktörerna oavsett ägare kontrolleras av en långt effektivare och kunnigare Lotteriinspektion som tillhandahålls betydligt bättre verktyg för att uppfylla de naturliga kraven

: SPELSÄKERHET; TRANSPARENS; KONTROLL; OPARTISKHET

 

Allt till kundernas bästa och därmed i slutändan hästsporten, idrotten och staten.

 

The post Inför spelregleringens nådiga lunta appeared first on Gamblers vardag.