Lyon – Brest

Miss i mitt förra målskyttespel. Schweizaren byttes dessvärre ut redan i halvtid, annars hade det helt klart kunnat gå. Detta var Spartak Moskva mot Benfica.

Lyon mot Brest och jag har en ny målskytt. Depay är numera en Barca-spelare och det är därför dags för andra spelare att kliva fram. Karl Toko Ekambi hade trots Depays närvaro en kanonsäsong i fjol och öste in mål, och min tanke är att han kan lyfta sin nivå ytterligare nu när det finns mer ”plats” i laget.

Förutom Karl Toko Ekambi finns också den gamla Djurgården-spelaren Tinotenda Kadewere som värvades in i fjol och fick en fin start. Sedan finns också Moussa Dembele som varit utlånad till Atletico Madrid men som hade en mindre bra period där. Knappt någon speltid och heller inga mål. Kan dock få en ny boost i Lyon där fransmannen lyckades väl tidigare, i alla fall i hans två första säsonger.

Ekambi känns dock som det hetaste alternativt där uppe. Grym fjolårssäsong, fin försäsong med tre mål redan och han verkar vara i bra form.

I övrigt är Lyon ett offensivt lag som kör. Blir oftast mycket mål i deras matcher, släpper också in ganska mycket. Ser väl inget större hot i Brest, men finns fortfarande chanser för Brest-mål i matchen. Vi har sett Lyon klanta sig ordentligt bakåt och man har många gånger varit tvungna att göra 3 till 5 mål för att vinna matcher på grund av defensiven.

Kör Ekambi att göra minst ett i premiären.

Jag väljer 2/5 units.

-Gå till Inför matchen för mer information om spelet.

-Gå till LeoVegas för att spela o streama matchen.

-Gå till Livescore för liverapport till matchen.

-Gå till Oddsjämförelse för att jämföra och hitta det bästa oddset.
Skribent: leo

Tags: