Manchester City – PSG 04/05: Manchester City – PSG

Inför returen i semifinalen av Champions League har Manchester City en fantastisk utgångsposition när de tar emot PSG. Manchester City vann bortamötet med 2-1 i Paris och kan spela på resultat. Fast det kommer de inte att göra. Det har inte Manchester City gjort i denna turnering utan gått för seger i samtliga möten. En liknande matchbild, i tillägg med att PSG måste jaga, är vad vi kan förvänta oss. Manchester City var återigen det klart bättre laget än sina motståndare i denna turnering. I gruppspelet har Manchester City vunnit samtliga möten utom bortamatchen mot Porto, som slutade mållöst. I slutspelet har de vunnit två gånger om mot Mönchengladbach med siffrorna 2-0 i båda möten samt Dortmund med siffrorna 2-1 i båda möten. Då ligan är så gott som säkrad är det all fokus på denna match. PSG hade stora bekymmer med Manchester City, trots en tidig ledning. I pausvilan hade PSG ledningen med sig. Men i den andra halvleken lyckades inte PSG hålla sin toppnivå och släppte in två mål inom loppet av 7 minuter. Med kvarten kvar blev Idrissa Gueye utvisad och därefter lyckades inte PSG skapa så mycket. I returen måste PSG gå till anfall och göra minst två mål. En 1-0 vinst räcker inte. Anfallaren Mbappe saknades i ligan senast med en vadskada och ett är stort frågetecken inför matchen. Oavsett är Manchester City det klart bättre laget som återigen kommer att gå ut på planen för att vinna. Möjlig startelva Manchester City: Ederson, Walker, Dias, Stones, Zinchenko, Rodri, Gundogan, Silva, Mahrez, De Bruyne och Foden. Möjlig startelva PSG: Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker, Paredes, Herrera, Di Maria, Verratti, Neymar och Mbappe. Mitt spel blir att Manchester City vinner matchen.