PSV – Benfica

En favorit i repris. Det är Champions League-kvalmatch mellan PSV och Benfica.

Förra veckan spelade jag över 2.5 mål när lagen ställdes mot varandra i första mötet i Portugal. Matchen slutade 2-1 till Benfica.

Jag postar en liten del från förra veckans rek för att se hur jag motiverade spelet då.

”Detta är på förhand ett riktigt grymt möte. Det är två väldigt bra lag och det är väldigt mycket 50/50 för min del om vilket lag som tar sig vidare o kvalar in till finrummet Champions League.

Benfica är ett lag som väldigt sällan förlorar. Kollar vi den här säsongen, träningsmatcherna samt en bit back från förra så har man exempelvis bara två förluster i sina 27 senaste matcher. Och det ser oftast ut så varje säsong då man är ett topplag i den inhemska ligan. Och den här säsongen har startat bra och man har vunnit sina samtliga fyra tävlingsmatcher. Två i CL o två i ligan, och har bara släppt in ett mål.

Och man möter ett PSV som är något lik Benfica. Ett lag som också väldigt sällan förlorar och är ett topplag i den inhemska ligan. Inte förlorat en enda i 17 senaste och då har 14 slutat i förlust och resterande tre i kryss. Kanonstart på säsongen med vinst i samtliga sex tävlingsmatcher.

Båda lagen står för offensiv fotboll. Kanske inte släpper in så värst mycket, men det är dels på grund utav att man oftast är väldigt dominanta. PSV tappa dock sin målkung till Dortmund, Donyell Malen som hade en riktigt fin säsong i fjol. PSV är dock bra på att ta fram nya fina spelare. Forwarden Bruma är exempelvis tillbaka efter lån i Grekland, och har nu gjort mål två matcher på raken. Sen ska den unga 19-åringen Noni Madueke lyftas fram som haft en riktigt stark försäsong o start på säsongen. Det där kan bli en fin spelare. Benfica har som oftast sålt o köpt in nya spelare. Det gör man alltid. Det negativa är väl att man inte fått igång sin målkung Haris Seferovic som haft en tuff start, med skador bland annat. Men schweizaren hade en lång säsong i fjol, spelade väldigt mycket och även i EM. Dock har man värvat in backupspelare på den positionen.”

Sedan dess har PSV vunnit en match med 4-1 i ligan samt Benfica 2-0 på bortaplan, också i ligan. Jag spelar samma spel den här gången och håller mig till samma typ av motivering – att vi har två offensiva lag mellan varandra som sällan försvarar i sina matcher. Och som jag också skrev senast så släpper man inte in så värst mycket mål och detta dels på grund utav att man är ganska dominanta i sina ligor, men vi såg samtidigt en ganska offensiv match mot varandra med målchanser samt att båda dessutom lyckades näta.

Och jag ser samma typ av tillställning i Nederländerna. Benfica kommer långtifrån försöka försvara sin ledning och PSV måste samtidigt framåt eftersom man föll första matchen. Jag ser återigen tre mål till ett bra odds.

-Gå till Inför matchen för mer information om spelet.

-Gå till LeoVegas för att spela o streama matchen.

-Gå till Livescore för liverapport till matchen.

-Gå till Oddsjämförelse för att jämföra och hitta det bästa oddset.
Skribent: davve

Tags: