Spartak Moskva – Avtomobilist Yekaterinburg 14/11: Avtomobilist studsar tillbaka direkt?

Avtomobilist Yekaterinburg fick inte det målvaktsspel vi hade hoppats på senast mot SKA St. Petersburg vilket gjorde att det tillslut blev en 5-2 förlust trots att man vann skotten med 35-31 och på inga sätt gjorde en dålig bortamatch. Skadan på Kovar och förlusten till trots så fortsätter jag att tro på detta lag. Ett gäng som vunnit 25 av 27 matcher i KHL har knappast gjort det enbart tack vare en enda spelare. Så när man nu möter ett Spartak med fyra förluster på sex senaste så tycker jag absolut det finns god chans till snabb revansch för Avtomobilist. Avtomobilist och Spartak har mötts tre gånger tidigare denna säsong, en träningsmatch och två i serien, och det har blivit seger för Avtomobilist i samtliga. Tittar vi på special teams så har Avtomobilist en klar fördel där med sina magiska 33,3% i PP, solklart bäst i ligan. Jämför det med Spartaks på endast 15,2%. I boxplay är även Avtomobilist något bättre där med sina 83,3% att jämföra med 81% för Spartak. Att Avtomobilist ändå fick avsluta starkt med två mål sista tre minuterna och vinna den tredje perioden senast kan de ta med sig in till denna match och jag är övertygad om att Sokhatsky kommer göra en bättre match mellan stolparna på onsdag. Skadan på Kovar gör att oddsen stiger en del på Avtomobilist och att kunna få 1.94 på detta lag i en match där de ska ha max 1.75 känns såklart väldigt spelvänligt.