Speltips Sevilla – Benfica 14 maj

EuropaSpel: Benfica lyfter pokalen till 1.73
Spelstopp: 20:45
Benfica har ikväll chansen att plocka hem sin tredje titel för säsongen. På söndag har man sedan chansen att plocka ytterligare en och fullborda en helt otrolig kvartett av troféer. Att det ens ska vara möjligt i den moderna fotbollen?

Sevilla är inget lag man skrämmer små barn med. Man har gjort det bra under långa stunder i La Liga, men det är mil i kvalitet mellan Sevilla och lagen i den absoluta toppen. Inget lag som går till final i Europa League är dåligt, men nog håller Sevilla en lägre klass rent allmänt än sina motståndare i finalen.

Benfica har krossat allt den här säsongen och man har visat att man inte viker ner sig en tum. I semin senast spelade man 0-0 på Juventus Stadium (för övrigt också arenan för finalen), vilket var en imponerande bedrift. Det behövdes just 0-0 (alternativt att man hade vunnit) för att säkra finalplatsen och då fixade man det resultatet.

Benfica har fler spelare som kan göra mål, ett högre tempo när man vill börja rulla ordentligt och fler profiler som kan ta tag i händelserna. Det räcker för att vi ska sätta slantarna på portugiserna.

willhill 1000 kr bonus Spela nu

 

Senaste 5 för Sevilla
24/4 Sevilla – Valencia 2-0 (Europa League)
27/4 Athletic Bilbao – Sevilla 3-1
1/5 Valencia – Sevilla 3-1 (Europa League)
4/5 Sevilla – Villareal 0-0
11/5 Getafe – Sevilla 1-0

Senaste 5 för Benfica
27/4 Porto – Benfica 0-0 (ligacupen)
1/5 Juventus – Benfica 0-0 (Europa League)
4/5 Benfica – Vitoria Setubal 1-1
7/5 Rio Ave – Benfica 0-2 (ligacupen final)
10/5 Porto – Benfica 2-1