Stryktipset v38

1. Aston Villa – Arsenal 27 27 46

Arsenal är obesegrat på de 15 senaste besök hos Aston Villa. Fortfarande en del skador i Arsenal, framför allt i backlinjen men det ljusnar något jämfört med matchen mot Dortmund. Flamini och Chambers är tillbaka. I Aston villa är det frågetecken för lagkaptenen Vlaar som missade matchen mot Liverpool sist.

 2. Burnley – Sunderland 34 33 33

Burnley saknar anfallsduo Vokes och Ings. Det är deras mest produktiva anfallspar. Lägg till att Burnley bara har gjort ett mål på 4 matcher. Det ser inte precis ljust så att säga. Sunderland har inga skador i truppen och laget har inte vunnit än i ligan. Kan det vara läge nu?

3. Newcastle – Hull 49 26 25

Newcastle manager är under stor press. Fansen är arga pga dåliga prestationer men managern avfärdar detta som nån salgs masshysteri. Situationen blir inte bättre av att en hög spelare finns på skadelistan. Enda frågetecken i Hull är deras rekord värvning Hernandez. Han är lite utmattad men lär nog komma till matchen.

4. Swansea – Southampton 50 26 24

Swansea åkte på sin första förlust mot Chelsea borta men på hemmaplan är man obesegrat i alla tävlingar. Försvararen Amat skadade sig mot Chelsea och är borta nu men värvningen från Napoli, Fernandez, står redo.

5. West Ham – Liverpool 17 24 59

Båda lagen saknar en del spelare pga skador men Skrtel återvänder i Liverpool. Liverpool hade joobig kväll mot Ludogorets i CL och fick slita för seger.

6. Derby – Cardiff 63 22 15

Cardiff sparkade Ole Gunnar Solskjer i veckan efter en rad dåliga resultat men det största anledningen verkar vara oförmåga att hitta den bästa elvan. OGS ändrade en del från match till match. Laget leds tillfälligt av spelaren Gabbidon.

7. Fulham – Blackburn 39 27 34

Ännu ett lag som gjorde slut med managern. Fulham har sparkat Felix Magath i torsdags. Fulham har Smith avstängd och Taggart skadad. Blackburn har inte hållit nollan en enda gång än.

8. Millwall – Nottingham 25 27 48

Millwall saknar Lee Martin pga skada. Han har varit ganska betydelsefull hittills. För Nottinghams del handlar det om att tajta till försvaret lite. Trots vinsten mot Fulham har de sett sårbara bakåt. Nottinghams Britt Assombalonga är hyperfarlig.

9. Middlesbrough – Brentford 60 22 18

Boro har två raka borta vinster och är stor favorit att ta en tredje fast på hemmaplan. Några skador i truppen men manager har annonserat ändringar för att vila vissa spelare. Brentford förlorade 3 – 0 hemma mot Norwich sist men matchen var jämnare än resultatet säger.

10. Norwich – Birmingham 74 15 11

Två lag med helt motsatta formkurvor och som befinner sig i toppen resp. botten av tabellen. Norwich har stor from just nu, 6 raka utan förlust, 2 raka vinster på bortaplan med 7 gjorda mål. Birmingham 6 raka utan vinst. Omgångens mest givna favorit.

11. Wolverhampton – Bolton 65 20 15

Wolves är obesegrade i 5 raka och kommer troligtvis att ställa upp med samma lag som kryssade borta mot Charlton då inga skador har rapporterats.

12. Brommapojkarna – Häcken 15 16 69

Saxat från BP hemsida ”Häcken tabellfemma med 37 poäng och 42 gjorda mål är storfavorit den här gången. Det fanns bara tvåor på Tio tidningars tips. Men på Grimsta har Häcken tidigare haft problem. Simon Gustafson med sju fullträffar för Häcken är inte med. Carlos Strandberg är fotskadad.”

13. Falkenberg – Örebro 38 29 33

I FFF är målvakten Rasmus Rydén tillkommer i truppen jämfört med senast. I ÖSK har  Robert Åhman Persson fått sitt tredje gula kort mot Kalmar och är avstängd. Ilir Berisha ersätter.