Spelvärde på flera League One-arenor

Det är ont om vilodagar för de engelska lagen och som spelare gäller det att vara med på noterna och läsa kurvorna. Som vanligt finns det några sneda linor i League One och den här kvartetten känns mycket bra inför tisdagsomgången (värdegräns inom parentes):

Port Vale pk 2.02 (1.94)

Helt givet för mig med Port Vale som favorit. Gästerna har inte alls imponerat medan Port Vale är en farlig uppstickare i kampen om kvalplatserna. När lagen möttes i höstas så kom Crawley men mycket bra form medan Vale hade det tungt. Trots detta bortavann de sistnämnda med klara 3-0 och nu har laget en mer positiva trend bakom sig samt hemmafördel. Crawley gjorde det bra i helgen men har bara hållit nollan i 1 av 12 ligamatcher på resande fot och bara fem lag i hela serien har gjort färre mål. Det är svårt att se laget passera Vale, som vinner mötet mer än varannan gång med tisdagens förutsättningar. I helgen var offensiva alternativet Tomlin tillbaka i Port Vale och nu återkommer nyckelförsvararen Dickinson. Jobba!

Coventry +0.5 1.91 (1.84)

En del av er kan säkert bakgrunden. Coventry har nästan inga fans på hemmaplan på grund av en bojkott. Klubbledningen kom inte överens med ägarna av Ricoh Arena och nu spelas hemmamatcherna på en mindre arena i Northampton. Det är däremot bra drag på bortamatcherna, dit många anhängare istället reser. Detta är en av anledningarna till det starka bortaspelet. Bara 1 förlust på de 8 senaste bortamatcherna i ligan nu. Leyton Orient är en överraskning för mig och den aningen bräckliga truppen orkar nog inte försvara topp 2-statusen i vår. Leyton har gjort hela 55 mål men just Coventry är bara ett efter. Det bör trots denna målfarlighet bli en tät och jämn match och 1.91 på +0.5 är bra betalt. Att Leyton har tre raka segrar har marknaden sannolikt fäst för stor vikt vid. Man har mött idel bottenlag och nu väntar något helt annat i kapabla Coventry.

Brentford -0.75 1.91 (1.82)

Tre lag ser ut att slåss om två direktplatser. Mest skulle det förvåna om Brentford bränner. Man har både toppen, bredden och stabiliteten; formen är god och segerchansen stor. Det ska betonas att Bristol City bör klättra upp över strecket väldigt snart men uppgiften är alltför tuff imorgon. Just Brentfords truppbredd gör nytta och man har levererat övertygande trots en del skador. Nu hoppas man få tillbaka ett par som saknats och tidigare idag skrev talangen Yennaris på för klubben. Den lille mittfältaren kan med fördel användas som ytterback och har skolats i Arsenal. Många alternativ finns nu och inget talar för någon Brentford-svacka. Bristol City ser återigen ut att få klara sig utan viktige Wagstaff men har inga problem i övrigt. Det lär dock bli tal om att lufta några bänkspelare med viktigare matcher (med större segerchans) i sikte. Hemmalaget har 16 raka utan förlust nu och sviten förlängs.

Preston -0.25 2.13 (2.02)

Preston North End hade en otroligt svår uppgift i helgen då man ställdes mot Premier League-jagande Nottingham på bortaplan. De flesta förväntade sig uttåg ur FA-cupen men efter en absolut toppinsats lyckades Preston klara oavgjort. Omspelet känns ovisst om Preston vidrör nivån från i fredags. Nu är det ligafokus och tre dagars matchfritt duger. I League One smyger laget med bakom topptrion; man har fått ge sig mot två av dessa men i övrigt gått obesegrat genom de femton senaste omgångarna. Bradford levde mycket på Nahki Wells målskytte när man gick upp i League One ifjol. Den här säsongen har han varit skillnaden mellan en mitten- och en bottenplacering. Fansen har fått se Bradford göra 19 hemmamål och hela 10 av dessa har burit Wells signatur. Nu har han försvunnit till Huddersfield och Bradford kommer från nio raka matcher utan seger. Jobbigt värre och den här uppgiften kommer väldigt fel. Marginell hemmafördel och stor fördel Preston!