På denna undersida presenterar vi insättningsbonusar hos bettingsajter. Vi har valt ut spelbolag som vi själva har spelat på och som vi tycker är bra. En insättningsbonus är en bonus som du får på din första insättning (ibland även på senare insättningar) hos en bettingsida. Vissa spelbolag kallar det även för en välkomstbonus och när bonusen specifikt gäller för betting så kallas den ofta är för bettingbonus, oddsbonus, sportbonus eller betbonus.

En relativt populär kategori av insättningsbonusar är så kallade riskfria spel. Ett riskfritt spel är precis vad det låter som, ett spel som spelbolaget ger dig utan att du riskerar att förlora något. Vinner du ditt riskfria spel får du behålla vinsten och förlorar du återbetalar spelbolaget dig din insats.

Rekommenderas:
Jämförcasino.se

200% upp till 1000 kr

Unibet Recension

Ingen bonus

Bet365 Recension

100% upp till 1000 kr

Nordicbet Recension

100 kr + 100% upp till 3000 kr

Mobilbet Recension

100% upp till 1000 kr

William Hill Recension

100% upp till 1000 kr

Betsson Recension

100% upp till 1000 kr

Betway Recension

100% upp till 1000 kr

Betsafe Recension

Trippla vinsten

888sport Recension

100% upp till 1500 kr

24hBet Recension

1000 kr bonusspel

Ladbrokes Recension

Alla bettingsidor har villkor och krav för deras insättningsbonusar. Ett av de viktigaste kraven är omsättningskrav. Omsättningskravet visar hur mycket du måste spela innan du kan ta ut din bonus från bettingsidan till ditt konto. Ibland innefattar omsättningskravet både din insättning och din bonussumma och ibland bara bonussumman.

Ett exempel: Säg att du får en insättningsbonus på 100% upp till 1000 kr och omsättningskravet är 6x bonusbeloppet + din insättning. Sätter du in 1000 kr får du 1000 kr extra i bonus totalt 2000 kr att spela för alltså. För att uppfylla omsättningskravet för denna bonus måste du alltså omsätta 2000 kr x 6 = 12 000 kr. Hade omsättningskravet vart för endast bonusbeloppet hade det räckt att omsätta 6000 kr.

Andra saker som du bör ha koll på när du väljer bettingbonus är om det finns nått krav på minsta insättning och om det finns nått krav på lägsta odds för omsättning av bonusen.

Det finns ett par olika aspekter du bör ha i åtanken när du väljer vilket bettingsida du spelar på. En aspekt är självklart vad de har för insättningsbonus för nya kunder, vilket vi gick igenom tidigare. Många bettingsidor erbjuder även bonusar och kampanjer när man väl är kund hos dem. Spelbolag som till exempel Unibet har ofta olika slags oddstävlingar för deras kunder vilket självklart är lockande och kul.

En annan aspekt är vart spelbolaget i sin fråga har sin spellicens, enligt skatteverket ska nämligen enskilda vinster över 100 kr från spelbolag med spellicens utanför EU redovisas och beskattas som inkomst av kapital. Även om detta sällan efterföljs i praktiken bör du spela hos ett spelbolag med licens inom EU om du vill va på den säkra sidan. Som tur har de allra flesta spelbolagen sin spellicens på Malta eller Gibraltar, dvs. inom EU.

Vi tycker även att en bra support är viktig. Flera spelbolag har en garanti på att de svarar på e-post inom en viss tidsram. Till exempel inom 24 timmar, vissa har till och med en timme. Smidigast tycker vi dock är att kontakta bolaget via live chatt om det erbjuds, då brukar du få hjälp på stubinen. Många kan även tycka det är en fördel om det finns svensk support att tillgå.