Italienska premiärspel

Några rader om de italienska matcherna är på sin plats. Oddsgräns inom parentes:

Chelsea -0.25 1.91 (1.85)

Derby -0.5 1.85 (1.81)

Middlesbrough -0.75 2.00 (1.94)

Atalanta -0.5 2.11 (2.05)

Så här i inledningen bör Atalanta kunna profitera på att man gjort få förändringar. Med samma tränare och en sampspelt elva känns laget redo för en bra insats direkt. Hellas Verona kan nog slåss om en mittenplacering även denna säsong men Jorginho var saknad i våras och blir det även nu. Hellas har inte heller ömsat skinn över sommaren så ”kontinuitet-argumentet” för Atalanta är egentligen inte som vassast just idag. Jag håller dock Atalanta en bit högre än gästerna och med stor hemmafördel inkluderad är 2.11 fint.

Sampdoria +0.25 2.03 (1.94)

En no-brainer för mig. Palermo är tillbaka i Serie A och man har onekligen goda möjligheter att bli kvar. Flera överkapabla spelare fanns i laget i Serie B men nu har motståndarna sådana pjäser – plus fler valmöjligheter. Det gäller dagens motståndare Sampdoria som ser ur att gå mot en positiv säsong. Mustafi har lämnat medan Duncan, Bergessio (skadad i premiären) och Campaña är intressanta nyförvärv. Palermo är känt som ett urstarkt hemmalag men glorian har kommit lite på sned. Jag kände inte den gamla magin på ”La Favorita” ifjol. Kanske var det ett Serie B-syndrom men jag ser absolut att Samp kan slå till. Poängchansen ska åtminstone vara riktigt god och spelet är givet för mig.

Lazio +0.25 2.25 (2.17)

Vad händer med Milan? Mer än en säsong utanför topp 5 är normalt en jättesensation men i nuläget är verkligheten sådan. Tvingas jag ranka någon av de sju trologa topplagen sist så blir det Milan. Det återstår ett antal timmar och Milan brukar landa några sena värvningar. Det måste dock till ett stort namn för att ens spekulera i en topp 3-placering – jag tvivlar. Lazio har en del nytt och hade den här matchen spelats om en månad så hade jag trott ännu mer på laget. Lurigt att förutse prestationen nu men av nyförvärven är det troligen De Vrij, Basta och Parolo som startar. Tre pålitliga rollspelare som hljer lagets kvalitet, bättrar på konkurrensen och som nog kan anpassa sig snabbt. I Milan är trumfkortet en frisk och till synes pigg El Shaarawy. Där får Lazio se upp men jag tycker Milan har blivit för klar favorit.