Kallinge/Ronnebys sportchef är självkritisk: "Där kan jag villigt erkänna att jag gjort en felbedömning av deras karaktärer"

Mikael Johansson har gjort väldigt mycket bra som sportchef i Kallinge/Ronneby och varit suverän sett till det helhetsmässiga. Fiaskot med en stor del av de nordamerikanska spelarna får ses som en plump i protokollet – nu senast i form av Mike Switzer, Barry Almeida och Timothy Syner.

Krif-sportchefen är självkritisk i sammanhanget, samtidigt som han vill nyansera bilden av misslyckandet och inte kalla värvningarna för ”chansningar”.
– Klart att det är olyckligt att de ger upp så snabbt, där kan jag villigt erkänna att jag gjort en felbedömning av deras karaktärer. När det gäller det hockeymässiga så tror jag fortfarande att när säsongen hade summerats så hade det varit tongivande spelare hos oss. Vi var beredda att ge dem 8-10 veckor för att komma in i spelet som de inte alls var vana vid eftersom detta var deras första tripp till Sverige. Vi hade tålamod men inte dom. När man vet vad de åstadkommit i USA och att de varit intressanta på den svenska marknaden tidigare av toppklubbar i Allsvenskan så var jag inte orolig över deras kunnande. Den som är självutnämnd expert skriver säkert att ”chansningen” med två jänkare inte gick hem, men för mig var det ingen chansning. Men klart att jag är besviken på mig själv som missbedömde deras inställning, det brukar jag inte göra. För övrigt så är den info som släpptes på hemsidan korrekt, de valde att lämna på egen hand (Mike Switzer inräknad), säger han till Hesafredrik.se.