David Rautio och Jacob Micflikier grundlade Linköpings seger – LHC har mycket att jobba på

Linköping gjorde sammanfattningsvis inte direkt någon höjdarmatch i kväll. Defensiven var stundtals mycket tveksam och offensiven lämnade mycket att önska. LHC kan så mycket bättre, samtidigt som hårt kämpande Dif förtjänar kredd för kvällens insats och ”förtjänade” minst en poäng sett till det spelmässiga.

***

David Rautio – som givetvis inte ska lastas för målet, där han hamnade i en mer eller mindre ”hopplös” situation – blev tungan på vågen. Linköpingsmålvakten svarade för många starka ingripanden mellan stolparna och bevisade att det var rätt val av Roger Melin att göra ett målvaktsbyte efter premiären.

***

Jacob Micflikier var bäst bland utespelarna. LHC-lirarens framspelning till det matchvinnande målet var eminent och Micflikier tog många bra offensiva initiativ i allmänhet.

På tal om bra Linköpingsforwards. Kedjan med Broc Little, Mattias Sjögren och Chad Kolarik ska också lyftas fram tack vare den offensiva prestationen – det var bara effektiviteten som saknades i kväll.

***

Mikael Tellqvist agerade förvisso halvdant i samband med Linköpings första mål, men gjorde en bra match sett till det helhetsmässiga och visade prov på stabiltet.

***

Underskattade Marcus Högström övertygade mest på backsidan och gjorde mycket bra över hela rinken.

***

Mikael Samuelsson utgör ett exempel på en forward som ska berömmas, trots att han var ojämn. Framspelningen till 1-1-baljan var vass och den rutinerade forwarden visade prov på sina offensiva skills vid några tillfällen.

Matchfakta

Linköping – Djurgården 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Första perioden:
1-0 (04.56) Oscar Sundh (Kent McDonell, Sebastian Karlsson), 1-1 (15.48) Robin Alvarez (Mikael Samuelsson).

Andra perioden:
2-1 (33.20) Sebastian Karlsson (Jacob Micflikier, Nichlas Hardt).

Skott: 29-20 (9-5, 11-7, 9-8).
Utvisningar: Linköping 4 minuter. Djurgården 16 minuter.
Domare: Mikael Nord och Linus Öhlund.
Publik: 7.136.