De rutinerade rävarna räddade Djurgården – en riktig krigarseger

Det faktum att Luleå blev poänglösa i kväll får sammanfattningsvis inte direkt betraktas som ”rättvisande” sett till matchbilden. LHF hade ett chansövertag och förde stora delar av sammandrabbningen.

Djurgården behöver dock inte ”be om ursäkt” för segern. Dif spelade uppoffrande, var effektiva framåt, visade prov på ett bra powerplay och spelade smart mot ett Luleå som – återigen – visade upp en bedrövlig defensiv lägstanivå.

***

Mikael Tellqvist hade stor del i segern. Den rutinerade Dif-målvakten svarade för många högklassiga ingripanden mellan stolparna och klev fram när det behövdes som mest.

***

Marcus Högström, som har varit en positiv överraskning i serieinledningen, var vassast på backsidan och gjorde mycket bra över hela banan.

***

Mikael Samuelsson, tillika den gamle räven, stack ut mest på forwardsfronten och var mycket framträdande i offensiven – bland annat genom att visa prov på sina eminenta skottegenskaper.

Kedjan med Mattias Guter, Joakim Eriksson och Marcus Sörensen ska också kreddas lite extra tack vare offensiven. Den trion gjorde det svårt för Luleås darriga backar.

***

Dean Kukan var bäst i Luleå-lägret i form av en mycket kreativ insats framåt.

***

Kedjan med Abbott-tvillingarna och Peter Cehlarik tog för sig mest på forwardssidan. Det var Cehlarik som glänste mest. Den talangfulle slovaken är inne i ett riktigt stim och har varit het i ett antal matcher i rad.

Matchfakta

Luleå – Djurgården 3-4 (1-3, 1-1, 1-0)

Första perioden:
0-1 (03.29) Mattias Guter (Joakim Eriksson, Marcus Högström), 1-1 (03.52) Lucas Wallmark (Daniel Zaar, Jan Sandström), 1-2 (18.20) Mikael Samuelsson (Markus Ljungh, Henrik Eriksson), spel fem mot tre, 1-3 (19.20) Sebastian Lauritzen (Marcus Sörensen, Daniel Fernholm).

Andra perioden:
1-4 (20.28) Mikael Samuelsson, 2-4 (39.59) Cam Abbott (Chris Abbott, Peter Cehlarik).

Tredje perioden:
3-4 (57.47) Jonathan Granström (Per Ledin, Daniel Zaar), spel sex mot fem.

Skott: 39-19 (11-8, 13-10, 15-1).
Utvisningar: Luleå 31 minuter. Djurgården 6 minuter.
Domare: Morgan Johansson och Mikael Sjöqvist.
Publik: 4.600.