Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher

Dragskott.nu tippar kvällens SHL-matcher

Skellefteå – Linköping

Matchtips: 1.
Skellefteå har förvisso redan säkrat seriesegern med allt vad det innebär på ”motivationsfronten”, men det är ändå mycket som talar för att Saik tar sitt sportsliga ”ansvar” i kväll. Västerbottningarna har håvat in sju poäng på de tre senaste matcherna och är SHL:s främsta hemmalag. Linköping blir ett kraftprov. LHC är på jakt efter andraplatsen och har fem raka vinster. Det står 2-2 i inbördes möten och är upplagt för en rysare. Linköping är visserligen ett bra bortalag, men känslan är att Skellefteå drar det längsta strået.

***

Djurgården – Leksand

Matchtips: X.
Kvällens mest svårtippade sammandrabbning. Djurgården har möjlighet att säkra SHL-kontraktet. Dif har visserligen fyra förluster på de fem senaste matcherna, men är på gång i och med bortavinsten mot Luleå. Leksand – som har en ”måste-vinna-match” framför sig – är inne i en formsvacka (nio raka förluster) och bortaspelet har varit bedrövligt den här säsongen. Masarna har dock 3-1 i matcher mot Djurgården och ska inte räknas bort. Tipset är att Leksand får med sig minst en poäng från den här bataljen.

***

Växjö – Luleå

Matchtips: 1.
Växjö är stora favoriter i kväll. Lakers har tre vinster på de fyra senaste matcherna och kan ståta med en betydligt bättre SHL-insats än Luleå så här långt. LHF är dessutom inne i en svacka (tre nederlag på fyra matcher) och har inte direkt rosat marknaden i bortaplanssammanhang den här säsongen. Luleå har visserligen 3-1 i inbördes möten, men det är mycket missvisande statistik med tanke på att Växjö har varit spelförande i samtliga bataljer. Tipset är att hemmastarka Lakers vinner redan under ordinarie speltid – mycket tack vare den offensiva spetskompetensen.

Se SHL-matcher på datorn via C Sports