V86 Bergsåker/Solvalla 11/5

Bergsåker och Solvalla delar på härligheten ikväll. Det ser ganska favoritbetonat ut men nånstans kanske det kan överraska lite? Det blir en väldigt kort text om loppen ikväll då jag egentligen inte hinner med, men bättre att skriva nånting än inget alls….

 

V86-1:

Lurigt fyraåringslopp, såvida 10 Reorder inte bara dundrar runt dem. Klar förstahäst hos mig, men det kan bli trafikproblem också. Pass upp på 9 Carisma Mearas och 5 Coktail Chip som båda har hög kapacitet.

 

V86-2:

Europadebut för 2 French Laundry och det räcker nog med 75%-ig form för att han ska vinna detta. Men vi har sett jänkare komma över och prova medeldistans för första gången och stanna med 500 kvar i tron att loppet är över. Därför tar jag med 3 In Vain Sund som gick bra på Åby senast och är i form, samt 8 Mr Perfect som var riktigt fin senast.

 

V86-3:

1 Odin Tabac serverades en perfekt resa senast och satte dit nosen först i en tät slutstrid. Smygläge igen och med tempo på loppet så kan det gå. 7 Tekno Odin vann lätt senast men han är inte lika bra som han har varit tidigare. Men det kanske räcker för att vinna här ändå? 4 Sjö Odin kan överraska.

 

V86-4:

Monté på V86! Många har varit väldigt negativt inställda till detta, men inte jag. I alla fall inte när det är bra klass på loppet. 1 Nantucket har utvecklats till en montéspecialist och var riktigt bra på Åby senast. Med i segerstriden igen. 5 Tsar De Houelle gick riktigt starkt sista 500 senast men såg trög ut innan det. Om formen infunnit sig så kan han vara med och hugga här med. 8 Rock Me är kanske Sveriges bästa montéhäst och han ska givetvis räknas på nytt. 10 Angelo är vindsnabb från start och trots läget tror jag han sitter i ledningen. Håller han sig lugn kan det gå.

 

V86-5:

Spikar måste man ha och här kommer en stark sådan. 12 Global Revenge gjorde årsdebut senast och gjorde det bra. Lär gå framåt med loppet i kroppen och möter lite enklare motstånd. Ska ha bra chans att kliva runt sina konkurrenter.

 

V86-6:

När vi ändå är inne på starka spikar så kommer en till här. 6 Nuncio bryter ut på upploppet men vinner ändå. Kan ”Tarzan” få honom att springa rakt hela vägen är han än mer överlägsen. Vinner oavsett löpningsförlopp.

 

V86-7:

Tre hästar höjer sig över mängden. 2 Catwalk In gjorde en bra årsdebut senast, vassare nu och är min förstahäst. 3 Hankypanky Pagan flög fram över upploppet senast och verkar ha hittat tillbaka till sig själv. Med ryggar fram till 300 så kan hon blåsa ner alla. 1 Gaia Sund lär sitta i ledningen och får hon bestämma en bit kan hon hålla undan.

 

V86-8:

6 Wordie Hanover är stenhård och räds inte dödens. Örjan lär köra framåt tidigt och jag tror hon krossar motståndet ikväll. Spik!

 

V86 Bergsåker/Solvalla 11/5

På lördag är det jackpot på V75, som körs på Åby. Ni kan som vanligt köpa in er i en andel i mitt system via Pressbyrån Svava Uppsala via V75 Tillsammans: 

Lycka till!

Postat i:V86