Han vann andra upplagan av NordicBet Snowball

Öyvind förvandlade en hundralapp till 20 000 kronor – och vann en resa till stormatchen i Premier League mellan Man United och Liverpool.

Efter två fina spel under de två första dagarna låg 29-åringen i toppen av #NordicBetSnowball hela veckan. Men det gäller att få snöbollen och rulla hela vägen till mål och med en mix av tur och skicklighet kom norrmannen helskinnad genom sju dagar.

– Det har varit väldigt mycket stolpe in. Jag har jobbat mycket och därför inte fått se så mycket av spelen jag lagt. Det värsta var att se fullt krig i första halvlek mellan Arsenal och Spurs sista dagen. Jag var säker på att det skulle komma en del gula kort. Men jag la spelet för att Clattenburg dömde matchen. Han gillar att snacka och det blir lite agerande i form av kort. Det funkade ju bra, säger Öyvind Fiske Bunes

Öyvind Fiske Bunes är vinnare av NordicBet Snowballs andra upplaga.

Spelade på få kort i het uppgörelse

Matchen Bunes pratar om var det sjunde och avgörande spelet i söndags. Valet föll på under 5,5 gula kort i hatmatchen på Emirates i London och eftersom Mark Clattenburg bara bokförde gula kort på tre spelare kunde norrmannen pusta ut lättad.

– Det kändes inte fel, det blev en okej summa till slut. Jag behövde faktiskt värdera om jag skulle ge mig när jag satt med 11 000 kronor sista dagen. Jag började räkna på hur långt ifrån jag var att kunna beställa resan själv.

Men nu behöver han inte betala den själv. För förutom att vinna 19 300 kronor från hundralappen han startade med, vinner han en resa för två personer till Manchester United-Liverpool i januari. Den är värderad till runt 17 000 kronor.

Så gick vinnarspelet in

Så hur kom han då upp i det stora beloppet? Så här var hans spel alla sju dagarna:

Han vann andra upplagan av NordicBet Snowball

En offensiv start med självmål i Stoke-Swansea alltså.

– Jag tänkte att det var bra att få lite pengar på banken från början. Jag kollade igenom höjdpunkterna från tidigare matcher och det var mycket konstigt som hände. Båda lagen slår mycket inlägg och då kan en försvarare själv slå bollen i eget mål. Många inlägg, mycket kaos och därför ett genomtänkt spel, även om oddset var högt, säger Bunes.

När började du tro på seger?

– Han som ledde de första dagarna åkte ut och då var jag med i toppen. Då tänkte jag att jag kunde spela lite safe och spelade mycket på NHL som jag ser en del av. Jag har egentligen bäst koll på NHL, inte fotboll.

Hoppas på Old Trafford-revansch

Det är alltså mixen av hockey och fotboll som skickar Öyvind till England efter nyår. Då hoppas Snowball-vinnaren få en bättre upplevelse än senast han var på Old Trafford – endast två dagar innan snöbollen började.

– Som United-fan blir det roligt. Jag var där förra helgen mot Burnley och var frustrerad efter 0-0. Jag har varit där ett par gånger tidigare, men jag har aldrig sett Man United-Liverpool, däremot Man United-Arsenal.

Liverpool är i kanonslag, fruktar du en förlust?

– Det blir fruktansvärt. Det var ett litet lyft för United igår men det ser så trögt ut. Samtidigt går det skrämmande fort med Firmino, Coutinho och Mané. Jag hoppas självklart på seger i januari men just nu tror jag att vi får det tufft även på hemmaplan. In De Gea we trust. Han måste nog vara på sin vanliga nivå, säger tidernas första norska segrare av #NordicBetSnowball.

– Detta är utan tvivel den mest spännande tävlingen jag varit med på. Du får mycket spänning och fina priser för en så liten summa. Alla kan vara med utan att du måste ha stor spelerfarenhet, eftersom ingångssumman är så pass liten.

Han vann andra upplagan av NordicBet Snowball

Av 579 deltagare överlevde bara sex stycken alla sju dagarna. Övriga fem som klarade sig igenom alla dagarna vinner ett FM 17 eller ett FIFA 2017.

The post Han vann andra upplagan av NordicBet Snowball appeared first on NordicBet Blog.