V75 Kalmar 24 juni

Midsommarhelgen betyder V75 på Kalmartravet och som vanligt körs omgången på söndagen, så vi får en extra dag att fundera på loppens utgång. Vill önska alla våra läsare och andelsköpare en fantastisk trevlig midsommarhelg. Omgången på söndag ser inte helt lätt ut på förhand, saknas de där självklara spikarna vilket gör omgången spelvänlig om man lyckas finna rätt lösning på pusslet. Jag kommer ta ställning i ett öppet lopp för att koppla grepp och sen hoppas jag vi får sju rätt och en bra slant inför semestern. Glöm inte vår andel som bidrar till forskningen mot barncancern.

V75-1, 2140m auto

Silverdivisionen innehåller endast 9 hästar på söndag men är inte busenkel för de. Kommer nog bli jämnt spelat mellan 2 SPRINGOVER och 8 GLOBALSATISFACTION, för kuskarna Peter Untersteiner och Ulf Ohlsson kan det bli avgörande vem som kommer till ledningen. Dessa två hästar går bra mest hela tiden men får sällan sätta nosen först, jag streckar båda då de möter enklare hästar denna gång.

Ranking: 8,2

V75-2, 2140m volt

Lägsta klassen är ett spelmässigt intressant lopp som känns kusligt öppet. Just nu är 2 CAESAR´S DREAM knapp favorit men han känns inte speciellt klar med tanke på den korta distansen 2140m. Ospeediga hästar brukar få problem på V75 över medeldistans. Här blir det stor gardering och vill varna för två hästar, 3 LIVI JOY känns det som att han vuxit på slutet, möjligt att barfotakörningen har spelat in och tror att kusken Arnqvist siktar mot ett offensivt upplägg. Även 10 TIM FRONTLINE har imponerat vid två raka segrar som är tagna på ett fint sätt, barfota runt om har nog gett bra effekt på denna häst.

Ranking: 3,2,10,7,6,9

V75-3, 3140m volt

Stayerlopp är alltid intressanta på streckspelen, så även denna omgång. Känns dock som att skillnaden mellan vissa hästar är ganska stor, så talar antingen för att en av de betrodda ekipagen vinner annars kan det bli jätteskräll. Favorit lär Harper Hanovers vinnaren 14 PLATON FACE bli men jag tycker han bör garderas, har inte startat sen Harpers och det loppet tog säkert på krafterna. Står med 40m tillägg nu iom att han vann nästan 1 mkr vid segern senast. Nej han är bara en av många. 10 JUST WAIT AND SEE gjorde ett ganska blekt intryck senast och inte alls lika bra som vid segern i Örebro International. Är han i slag så måste han med på lappen. 7 EXPLOSIVE MERLOT känns spännande med Goop i sulkyn, han har styrkan som sitt vapen och får BG runt honom felfri så varför inte. Streckar även 8 ANTONIO TROT på hans kapacitet även om han inte fungerat på sistone.

Ranking: 7,14,10,8

V75-4, 2140m auto

I den fjärde avdelningen får vi njuta av en härlig stoelit som känns öppen på många sätt. Flera kuskar som kommer vara påställda tror jag , vilket kan bli för bra iom medeldistans. 1 MULLIGAN är given tipsetta med tanke på att hon drog innerspår, Uhrberg lär köra vad som går från början och framför allt då hålla ut 3 FIREWIRE från start. Hon kan vinna men då får de inte gå för fort första varvet. Fredrik Persson tror jag kommer sätta upp tempo bakom 5 ULTRA BRIGHT som gjort fina insatser på slutet, var trea bakom Double Exposure senast och nu är de hemmabana vilket betyder offensivt. Måste även strecka 4 DARLING MEARAS där tränare Stefan Persson nu rycker skorna samt sätter på jänkarbike, lär bli en ordentlig effekt.

Ranking: 1,5,4

V75-5, 1640m auto

Klass 1 loppet ska avgöras över kort distans, så räkna med full fart hela vägen. Loppet har blivit mer öppet tack vare spårlottningen där de två mest betrodda hästarna dragit bakspår. Jag tycker att skillnaden mellan 10 ROHERYN och 12 GENTO och resten är så pass stor att jag går kort i denna avdelningen. Hade 12 GENTO haft ett bättre spår så hade jag spikat direkt, han har imponerat oerhört vid sina segrar och kusken Uhrberg spikar i sina tips. Nurmos har dock fått riktigt fint slag på 10 ROHERYN som vann trots omöjlig resa senast. Hoppas på 08-10 första 500m så kommer mina hästar in i matchen.

Ranking: 12,10

V75-6, 1640m auto

Kalmarsundslokalen brukar alltid vara ett rivigt lopp med bra segertider, frontrunnern i Elitloppsfinalen 1 PASTORE BOB kommer ut och han drog ett bra spår. Jag förutsätter att Peter Untersteiner laddar vad som går från början men då måste han hålla sig mer lugn än senast. 4 VÄSTERBOONTHENES kommer Wilhelm Paal säkert ladda med också men jag tror inte han tar en längd på 1, får säkert fin resa ändå. 5 VOLSTEAD blandar och ger, kunde inte ta sig till final i Elitloppet men lättare motstånd nu. Vart hamnar han kan man undra. En häst som helt fallit ur ramarna i de senaste loppen är 7 DAY OR NIGHT IN som var favorit i Olympiatravet men efter de har de mest blivit galopper. Skulle han sköta sig och komma fram till ex dödens tidigt så är han bra nog att vinna.

Ranking: 1,5,4,7

V75-7, 2140m auto

Vi avslutar omgången med ett fint Bronsdivisionslopp där många har chans till vinst, kommer nog bli jämnt streckat. Favoriten 7 UPPOHOPPA är bra men också aningen lynnig när konkurrensen hårdnar. Jag tar ställning för 12 ARSENAL som har gått bra hela våren och hans spurt kommer bita bra här tror jag. Blir den enda spiken i omgången.

Ranking: 12

Ormens oslagbare: Avd 7 nr 12 Arsenal

Ormens oväntade: Avd 2 nr 10 Tim Frontline

Lycka till på liret!

Tags: