Speltips: Espanyol – Real Sociedad 22/9

RCDE Stadium står som värd när Real Sociedad gästar Espanyol under söndagen. Gästerna har imponerat på mig så här långt och borde kunna smälla dit ett par mål på ett slitet Espanyol.

Espanyol har fått en trög start på säsongen med endast fyra inspelade poäng på lika många matcher. Nu vann de förvisso i senaste omgången borta mot Eibar (2-1) men det var absolut inget spel som imponerade. Truppen känns ganska svag och när de dessutom är ute i Europa League och svingar för tillfället så finns det risk för trötta ben. De spelade match för tre dagar sedan och har nu fyra matcher på två veckor framför sig. Med det sagt tror jag att tränare Gallego tvingas rotera och då är inte Espanyol något slagkraftigt lag. Till den här matchen får de dessutom klara sig utan mittback Naldo som är avstängd, samt ytterback Corchia som fortfarande går skadad. Tunga avbräck.

Real Sociedad har inlett säsongen klart godkänt med sju poäng på de fyra matcher som spelats. En plump i derbyt mot Athletic Bilbao(0-2) näst senast men de studsade tillbaka ordentligt när de plockade ner Atletico Madrid (2-0) på hemmaplan. Den insatsen var otroligt bra och La Real skapade faktiskt tillräckligt heta lägen för att göra ytterligare ett par mål. Tränare Imanol satsade på lite mer fart i anfallet i den matchen och mycket tyder på att det blir samma elva även denna gång med Portu, Isak och Oyarzabal framåt. När de sedan har en fullständigt dominant Martin Ödegaard bakom sig på mittfältet så tror jag att det kommer skapas lägen här. Laget har kunnat ladda för den här uppgiften hela veckan och skadeläget ser bra ut då endast Illarramendi ser ut att missa.

Espanyol har verkligen inte sett bra ut så här långt och borde bli lidande av att de även spelar i Europa League. Här tror jag de blir straffade två gånger om av ett piggt Real Sociedad som visat fina kvalitéer i det offensiva spelet så här långt. Mitt speltips blir:

  • Match: Espanyol – Real Sociedad
  • Speltips: Real Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 2.70 @ 888sport
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 14:00

/e@sy

BLI MEDLEM HOS 888SPORT OCH HÄMTA EN ODDSBONUS – KLICKA HÄR!

Speltips: Espanyol – Real Sociedad 22/9

Inlägget Speltips: Espanyol – Real Sociedad 22/9 dök först upp på LaLigaBets.