Speltips IFK Göteborg – Djurgården Allsvenskan 21/10

Speltips inför IFK Göteborg – Djurgårdens IF i Allsvenskan måndag 21 oktober 2019: Guldstriden i Allsvenskan är ett nervpiller! Högdramatiskt värre är det sannerligen i toppen av Allsvenskan som är extremt jämn när det nu återstår endast ett par omgångar av säsongen. Igår förlorade Malmö FF mot Hammarby och AIK vann över Falkenberg. Det här betyder att fyra lag högst uppe i tabellen står på samma 59 poäng vardera. Djurgården kommer dock vid poäng mot IK Göteborg idag att ta täten i den allsvenska tabellen före Hammarby, Malmö och AIK. Efter måndagskvällens båda matcher i Allsvenskan finns det bara två omgångar kvar att ändra på tabellställningen. Vem vinner SM-guld i fotboll 2019?

Fotboll måndag 21 oktober 2019

19:00 IFK Göteborg – Djurgården (Allsvenskan)
19:00 Örebro – Elfsborg (Allsvenskan)
19:00 Öster – Syrianska FC (Superettan)
20:45 Brescia – Fiorentina (Serie A)
21:00 Sheffield Utd – Arsenal (Premier League)

Speltips IFK Göteborg – Djurgården 21/10

IFK Göteborgs form kan i en första anblick se väldigt dålig ut i och med tre förluster, en oavgjord och endast en vinst på de fem senaste ligamatcherna. Men då ska man veta att Göteborg haft ett oerhört tufft spelschema i den bemärkelsen att de mött riktigt tufft motstånd. Förlusterna har kommit i idel bortamatcher mot Hammarby 6-2, AIK 1-0 och Malmö FF 1-0. Den oavgjorda matchen spelades mot Häcken 0-0. Segern kom till hemma mot Sirius 2-1. Nu är det återigen dags för hemmamatch på Gamla Ullevi där IFK Göteborg bara har kammat hem 0 poäng en gång tidigare under säsongen.

Djurgården har haft en fantastiskt fin säsong med mängder av segrar. Enda dilemmat är att när man ställts i de allra viktigaste matcherna mot toppkonkurrenterna så har det oftast slutat med förlust. När det gäller både Hammarby och AIK har man förlorat både hemmamatcherna och bortamatcherna mot dem. Och mot Malmö FF lyckades man endast få med sig 1 poäng i 1-1 mötet på hemmaplan den 14:e juli. Vore det inte för Djurgårdsförlusten hemma mot Hammarby med 1-2 i förra omgången hade man ändå haft ett ordentligt grepp om segerbucklan. Nu är det istället så sjukt jämnt i toppen med fyra lag på samma poäng inför dagens match IFK Göteborg – Djurgården. Tar dock Djurgårdens IF poäng av IFK Göteborg ikväll så tar de återigen initiativet i tabellen.

Speltipset: Totalt under 2.5 mål i matchen spelas till oddset 1.97 som finns hos både Betsson och NordicBet.

 

Inlägget Speltips IFK Göteborg – Djurgården Allsvenskan 21/10 dök först upp på Svenskt Spel.