Speltips Brighton – Liverpool Premier League 28/11

Brighton – Liverpool i premier League är första matchen ut i lördagens fotbollstablå 28 november 2020 med matchstart redan kl. 13:30. Speltipset tar med i beräkningen det faktum att Brighton, som ligger femma från slutet, visserligen är oerhört svårspelade men trots allt inte vunnit någon av sina fyra hemmamatcher man spelat hittills under årets premier League säsong. Ska ligatvåan Liverpool bli första bortalag att få stryk på Amex Stadium?

Speltips Brighton – Liverpool 28/11

Liverpool är regerande mästarna som i stort sett fått behålla alla sina guldklimpar i spelartruppen från föregående säsong. men skador, särskilt på backsidan har gjort dem sårbara på sistone. Fastän skadorna på viktiga nyckelspelare såklart är ytterst olyckliga så har man visat att man siktar på ligatiteln även denna säsong. Tvåa som man är i ligan för tillfället, på lika många poäng som ligaledaren Tottenham, så har man en urstark trupp till förfogande ändå.

Svårspelat hemmalag

Intressant inför matchen är att det i hemmaspelande Brightons fem senaste matcher slutat med ovanligt liten målmarginal mellan lagen. Antingen har det blivit oavgjort eller så har något av lagen vunnit med uddamålet. Med detta i åtanke så är känslan att det inte lär bli någon promenadseger för favoriten Liverpool i den här matchen. Brighton vann senaste ligamatchen mot ligasjuan Aston Villa med 1-2 på bortaplan. Och så förlorade man endast med 2-1 borta mot ligaledaren Tottenham i början av november. Inte illa presterat för ett lag som är placerad på sextonde plats i Premier League tabellen. Formen är med andra ord ganska fin hos Brighton.

1, X eller 2. Det är frågan?

Som svar på vår egen frågeställning i inledningen av detta inlägg så räds vi dock inte ifrån att tippa bortaseger för Liverpool. Visst har Brighton fixat ett par imponerande resultat i närtid men man har ju faktiskt inte övertygat på hemmaplan. Och att första hemmasegern för säsongen skulle komma mot Liverpool känns osannolikt. Oavgjort då? Ja där har vi en betydligt mer sannolik möjlighet. Och tittar vi på Liverpools bortafacit hittills denna säsong så är det verkligen inte någon läsning som skrämmer Brighton. En vinst i bortapremiären för Liverpool följdes upp med en förlust och två oavgjorda. Dock har Liverpools skrala utdelningen på bortaplan skett mot betydligt starkare motstånd än vad Brightons tabellplacering anger. Idag bör Liverpool förbättra bortastatistiken och vi tippar på bortavinst till oddset 1.74 @Unibet.

Fotbollstablån lördag 28 nov

Streama alla matcherna i Serie a, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga direkt på Bet365 och Unibet.

ENGLAND: Premier League
13:30 Brighton – Liverpool
16:00 Manchester City – Burnley
18:30 Everton – Leeds
21:00 West Brom – Sheffield Utd

ITALIEN: Serie A
15:00 Sassuolo – Inter
18:00 Benevento – Juventus
20:45 Atalanta – Verona

SPANIEN: La Liga
14:00 Elche – Cadiz CF
16:15 Valencia – Atletico Madrid
18:30 Huesca – Sevilla
21:00 Real Madrid – Alaves

TYSKLAND: Bundesliga
15:30 Augsburg – Freiburg
15:30 Dortmund – FC Köln
15:30 RB Leipzig – Bielefeld
15:30 Stuttgart – Bayern München
15:30 Union Berlin – Eintracht Frankfurt
18:30 Borussia Mönchengladbach – Schalke

FRANKRIKE: Ligue 1
17:00 Marseille – Nantes
21:00 PSG – Bordeaux

 

Inlägget Speltips Brighton – Liverpool Premier League 28/11 dök först upp på Svenskt Spel.