Skärtorsdagstipset 2023: Frölunda HC – Växjö Lakers

Skärtorsdag 6 april 2023 innehåller två viktiga hockeykamper i semifinalstadiet, varsin i SHL och HockeyAllsvenskan. Först ut under skärtorsdagen har Djurgårdens IF – IF Björklöven nedsläpp kl. 19:00 och halvtimmen senare med matchstart kl. 19:30 sätter Frölunda HC – Växjö Lakers igång. Kolla gärna in skärtorsdagstipset 2023 nedanför och rygga om ni vågar!

Skärtorsdagshockey 2023

19:00 Djurgårdens IF – IF Björklöven (HockeyAllsvenskan)
19:30 Frölunda HC – Växjö Lakers (SHL)

Tipset skärtorsdag Frölunda HC – Växjö Lakers

Det är semifinalens fjärderunda som gäller denna skärtorsdag i SHL slutspelet mellan Frölunda HC och Växjö Lakers. Dagens hemmalag leder semifinalspelet med 2-1 i matcher och har på hemmais idag alltså chansen att skaffa sig ett rejält grepp om finalplatsen. Efter den inledande 6-1 förlusten har nu Frölunda vunnit två raka matcher med endast 2 mål insläppta totalt. Med ett nyfunnet välfungerande försvarsspel tror vi att det blir en tredje vinst på raken blir fullbordad här ikväll.

Kuriosa om skärtorsdag

Skärtorsdag är en viktig högtid inom den kristna tron och firas på olika sätt runt om i världen vilken infaller på den torsdag som infaller före påskdagen. Namnet ”skärtorsdag” kommer från den medeltida benämningen ”skira” eller ”skära”, vilket betyder ren eller vit. Detta syftar på att Jesus tvättade sina lärjungars fötter på denna dag enligt berättelsen i Nya testamentet. Skärtorsdagen är också förknippad med den sista måltiden som Jesus hade med sina lärjungar innan hans död. Under denna måltid instiftade Jesus nattvarden, en ritual som fortfarande praktiseras i kristendomen. Men det blir troligen inte med någon stor segermarginal. Oavsett lirar vi hemmavinst till odds 2.30 som går att hitta i skrivande stund hos både Unibet och Bet365.

Oddsen för skärtorsdagstipset är korrekta vid tidpunkten för publicering men kan komma att bli ändrade.

Premier League dart

Streama Premier League dart live ikväll med kvartsfinalerna i Night Ten på Bet365.:

20:10 van Gerwen M. – Dobey C.
20:40 Aspinall N. – Clayton J.
21:10 Van den Bergh D. – Price G.
21:40 Wright P. – Smith M.

Sport Långfredag 7 April 2023

Inlägget Skärtorsdagstipset 2023: Frölunda HC – Växjö Lakers dök först upp på Svenskt Spel.