21:00 Inter – Shakhtar speltips 17/8

Ikväll är det dags för den andra semifinalen i Europa League där Inter möter Shakhtar på neutral plan. Igår spelades den andra semifinalen mellan Sevilla och Manchester United.

Inter – Shakhtar

Inter med tränare Conte i spetsen har en härlig mix av landsmän i sin trupp och startelvan i kvartsfinalen mot B Leverkusen innehöll inte mindre än 8 olika nationaliteter varav 4 stycken italienare. Inter har endast förlorat 1 match av 16 efter Coronauppehållet. Formen är stabil och Inter får ses som favoriter i det här mötet. Shakhtar kommer dock inte bli en enkel nöt att knäcka då det Ukrainska laget radat upp segrar sista tiden. 12 vinster och 2 oavgjorda på de 14 senaste matcherna. Man har vunnit ligan hemma överlägset och det enda som är svårt att analysera är kvaliteten på motståndet hemma i Ukraina och vilka växlar man ska dra av det. Hur högt ska man ranka Shakhtar i förhållande till andra motstånd. Man har genom åren erfarenhet av Champions League och har hävdat sig bra. Den största meriten är när man vann Uefacupen 2008/2009.

21:00 Inter – Shakhtar speltips 17/8

Speltips

Italienska lag och framför allt Conte brukar ha en förmåga att ta sig vidare i den här typen av matcher. Italien kanske är världens bästa land när det gäller defensiv taktik och stänga fotbollsmatcher. Därför kommer vi tippa Inter att ta sig vidare till final till oddset 1.35 @Unibet. (Oddset är löpande och kan komma att ändras).

Shakhtar med sin offensiv lär kunna hitta nätet 1 gång under 90 minuter. Laget består i princip av enbart Ukrainare och Brasilianare. Många tekniska spelare som kan luckra upp de flesta försvar. Därför kommer vi också tippa att båda lagen gör mål i matchen till oddset 1.58 @Unibet. Inter – Shakhtar har matchstart 21:00 och visas av kanal 9 och dplay.

I övrigt är det andra matcher som spelas ikväll hemma i Sverige. Såhär ser kvällens matcher ut i Allsvenskan. Kommer Helsingborgs IF ta en ny 3 poängare och kommer IFK Norrköping lyckas vända den dålig trend som man är inne i?

SVERIGE Allsvenskan

19:00 BK Häcken – Varberg BoIS
19:00 Helsingborgs IF – IK Sirius
19:00 IFK Göteborg – IFK Norrköping
19:00 Östersunds FK – Kalmar FF

Lycka till med era spel och hur tror ni att Inter – Shakhtar slutar ikväll? Vem går vidare?

Inlägget 21:00 Inter – Shakhtar speltips 17/8 dök först upp på Svenskt Spel.