Alaves – Valencia 24/01: Hörnspel hos Bethard!

2 matcher i spanska Copa Del Rey har vi att se fram emot under kvällskvisten och jag väljer att investera pengar på hörnmarknaden i den tidiga matchen (start 19:00) mellan Alaves – Valencia. Valencia sitter i förarsätet då man vann med 2-1 hemma på Mestalla men det är en bräcklig ledning då en 1-0 seger för Alaves räcker för att ta sig vidare från denna kvartsfinal. Alaves gjorde det riktigt bra i förra matchen och efter 0-1 i 66:e minuten av Sobrino såg det oerhört ljust ut. Men tyvärr lyckades man inte avvärja Valencia pressen på slutet och efter utvisningen på Dieguez kunde Rodrigo i Valencia trycka dit 2-1 ett par minuter senare. Valencia åkte på en rejäl snyting mot det dåvarande jumbolaget Las Palmas i senaste ligamatchen. Ledning med 0-1 efter 5 spelade minuter men Las Palmas samlade mod och vände på steken och vann med 2-1! Det var en match där jag rekade att Valencia skulle skrapa ihop minst 5 hörnor och det blev en enkel vinst. Därför kör jag ikväll en favorit i repris och här är några punkter om varför jag rekar samma lir igen: • Alaves släpper i genomsnitt till 6,15 hörnor per match. Det är bara Villareal som har ett högre snitt av alla La Liga lag. • Valencia skapar i snitt 6,10 hörnsparkar per match – 3:e bäst av samtliga La Liga lag. • Alaves kommer definitivt inte att gå på någon tokoffensiv från start. Med tanke på 2-1 från första mötet så räcker det med 1-0 här för att ta sig vidare. Ett kompakt försvar som låter Valencia vara det spelförande laget är inte alls omöjligt stora delar matchen. • Alaves har visat riktigt fin henmaform på sista tiden och Valencia kommer garanterat att få slita hårt. Jag tycker därför chansen är hyfsat god att hemmalaget hittar matchens första mål – något som vore ganska trevligt för hörnspelet. Unibet erbjuder 1,56 för Ö4,5 hörnor. Känns väl som ett ganska vettigt odds. Men Bethard ställer ut hela 1,70 för samma spel och då tvekar jag inte en enda sekund! Värdering: 2/5 units