Alaves РValencia 24/01: H̦rnspel hos Bethard!

2 matcher i spanska Copa Del Rey har vi att se fram emot under kvällskvisten och jag väljer att investera pengar pÃ¥ hörnmarknaden i den tidiga matchen (start 19:00) mellan Alaves – Valencia. Valencia sitter i förarsätet dÃ¥ man vann med 2-1 hemma pÃ¥ Mestalla men det är en bräcklig ledning dÃ¥ en 1-0 seger för Alaves räcker för att ta sig vidare frÃ¥n denna kvartsfinal. Alaves gjorde det riktigt bra i förra matchen och efter 0-1 i 66:e minuten av Sobrino sÃ¥g det oerhört ljust ut. Men tyvärr lyckades man inte avvärja Valencia pressen pÃ¥ slutet och efter utvisningen pÃ¥ Dieguez kunde Rodrigo i Valencia trycka dit 2-1 ett par minuter senare. Valencia Ã¥kte pÃ¥ en rejäl snyting mot det dÃ¥varande jumbolaget Las Palmas i senaste ligamatchen. Ledning med 0-1 efter 5 spelade minuter men Las Palmas samlade mod och vände pÃ¥ steken och vann med 2-1! Det var en match där jag rekade att Valencia skulle skrapa ihop minst 5 hörnor och det blev en enkel vinst. Därför kör jag ikväll en favorit i repris och här är nÃ¥gra punkter om varför jag rekar samma lir igen: • Alaves släpper i genomsnitt till 6,15 hörnor per match. Det är bara Villareal som har ett högre snitt av alla La Liga lag. • Valencia skapar i snitt 6,10 hörnsparkar per match – 3:e bäst av samtliga La Liga lag. • Alaves kommer definitivt inte att gÃ¥ pÃ¥ nÃ¥gon tokoffensiv frÃ¥n start. Med tanke pÃ¥ 2-1 frÃ¥n första mötet sÃ¥ räcker det med 1-0 här för att ta sig vidare. Ett kompakt försvar som lÃ¥ter Valencia vara det spelförande laget är inte alls omöjligt stora delar matchen. • Alaves har visat riktigt fin henmaform pÃ¥ sista tiden och Valencia kommer garanterat att fÃ¥ slita hÃ¥rt. Jag tycker därför chansen är hyfsat god att hemmalaget hittar matchens första mÃ¥l – nÃ¥got som vore ganska trevligt för hörnspelet. Unibet erbjuder 1,56 för Ö4,5 hörnor. Känns väl som ett ganska vettigt odds. Men Bethard ställer ut hela 1,70 för samma spel och dÃ¥ tvekar jag inte en enda sekund! Värdering: 2/5 units