AIK – Halmstad 02/08: AIK – Halmstad

AIK är formheta när de ställs mot Halmstad i den 13:e ligaomgången i Allsvenskan. Det blev två raka segrar för AIK innan de tappade poäng mot jumbon Örebro, i en match som Gnaget skulle ha vunnit. Halmstad hade radat upp kryssmatcher innan de äntligen tog en seger i Östersund, som har en iskall form. Då AIK fortfarande är med i toppstriden är detta en match som de bara måste vinna. Med segrar över Varberg med 2-1 och Kalmar med 2-0, båda på Friends Arena, såg AIK ut att vara på väg att blanda sig i guldstriden på allvar. Sedan åkte de ner till Örebro, hamnade i tidigt underläge men lyckades kvittera med 30 minuter kvar av matchen. AIK tog över kontrollen helt och hållet och skapade massvis av heta chanser. Men något ytterligare mål blev det inte. Nu är det 9 poäng upp till serieledarna Malmö, som har en match mindre spelad. Halmstad ligger på en 10:e plats och krigar på. De är skickliga på att få med sig poäng, där de har kryssat i 4 raka matcher mot Degerfors, Hammarby, Djurgården och Varberg innan det blev en seger mot Östersund. Själva vinsten kom efter ett självmål av Noah Sundberg i 94:e minuten. Där hade verkligen Halmstad alla marginaler på sin sida. Desto svårare blir det mot ett AIK, som är på jakt efter en topplacering. Tipset blir att Halmstad inte räcker till. Möjlig startelva AIK: Budimir Janosevic, Eric Otieno, Alexander Milosevic, Mikael Lustig, Filip Rogic, Nabil Bahoui, Bilal Hussein, Sebastian Larsson, Saku Ylaetupa, Nicolas Stefanelli och Bojan Radulovic. Möjlig startelva Halmstad: Malkolm Nilsson, Andreas Bengtsson, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Edvin Kurtulus, Simon Lundevall, Amir Al-Ammari, Joel Allansson, Samuel Kroon, Marcus Antonsson och Sadat Karim. Mitt spel blir att AIK vinner matchen.