Arsenal – Manchester City, tungviktsmöte väntar i Premier League

Arsenal mot Manchester City i ett av höstens stora tunga möten i Premier League. Manchester City spelar sin fjärde raka match på bortaplan. Tidigare har man förlorat 2 av de 3 senaste. I veckan vann man ändå i bortamötet med RB Leipzig i Champions League med 1-3. Nu väntar en ny svår bortmatch där Arsenal står för motståndet.

Arsenal är bra hemma

På de 7 senaste hemmamatcherna så har Arsenal gjort 20 mål alla turneringar inräknat. Det är nästan ett snitt på 3 mål framåt per match. Nu väntar svårast tänkbara motstånd när Manchester City kommer på besök. Haaland toppar skytteligan även i år och har hittills mäktat med 8 mål på 7 matcher. Honom måste Arsenal få stopp på. Haaland är lurig eftersom han kan gå och lunka under perioder i matcherna för att sedan explodera in i boxen. Otroligt svårmarkerad på det sättet. Men det är inte bara Haaland som Arsenal behöver se upp med. Alvarez har inlett säsongen bra och även om speltiden varit sparsmakad så har han ändå gjort 3 mål framåt.

Ljust skadeläge för båda lagen

Arsenal saknar endast Timber som är långtidsskadad och har frågetecken för Martinelli som testas sent. Manchester City har bara Kevin De Bruyne på skadelistan men saknar även Rodri som är avstängd för rött kort. Rodri har visat sig vara otroligt viktig på mitten för Guardiola och det är sällan som man tappar poäng när spanjoren spelar.

Öppen match

Då det är tidigt på säsongen så tror vi att båda lagen vågar att riskera lite mer och gå lite mer framåt. Det gör att vi tror på en öppen och rolig match som väntar med mycket målchanser åt båda hållen. Båda lagen besitter den bästa offensiven i Premier League det lär kunna rassla till i nätet både här och där. Vi rekar att båda lagen gör mål till oddset 1.63 @Unibet som synas till medelinsats.

Arsenal – Manchester City har matchstart 17:30 och visas av tv kanalen Viasat Sport Premium och Viaplay.

Speltips Premier League 2023-2024

Inlägget Arsenal – Manchester City, tungviktsmöte väntar i Premier League dök först upp på Svenskt Spel.