ATGs halvårsbokslut 2016

Missförstå mig rätt, ända från start.

Såsom analysator av givna fundamenta , dock företrädesvis inom SPEL på hästsport och idrott, men tidigare även poker, så finner jag det intressantare att ge min synpunkt UTAN facit i hand, det vill säga ATGs form av presentation av halvårsbokslut. Det är ju som bekant allt oftare olika siffror förvandlas till ” av hänsyn till affärshemligheter kan de ej presenteras” eller ” kejsarens nya kläder i en annan nyans, annan tillskärning, annorlunda form”

Således ser jag istället rent filosofiskt på halvårsbokslutet, enär fakta som krävs för en fullödig analys likväl inte kommer presenteras.

1: Fullständigt oavsett resultat, så KAN inte ATG öka sin omsättning på något annat sätt än att ta marknadsandelar av konkurrenter, enär det är fullständigt otvetydigt att det sker en ytterst marginell förändring av spelarnas totala insatser, endast vem som mottager insatserna förändras. Således är Sveriges befolkning solida, intelligenta och ytterst enkla att beräkna tänkbara volymer att tjäna pengar på i framtiden. Problematiken är att spelarkåren är såsom ett kalejdoskop, under lupp beter dom sig irrationellt, likt spermier. Många simmar med strömmen, med ett mål i sikte, andra simmar kort och andra tvärs, och några tillbaka, en inte föraktlig del är även missbildade och simmar inte alls. Främst den sistlidna gruppen som vi kan kalla spelförstörda är alla aktörers favoriter, enär de såsom outlaws drömmar endast är någon enstaka procent, men likväl omsätter oändligt mycket mer än de med fullgoda förutsättningar och därmed kontrollerade spelvanor.

2: Förutsättningar:

2014 omsätter Svenska folket följande:

Per invånare: Netto: 1689kr

Per invånare ö 18år: 2116 kr

Procent av disponibel inkomst : Netto 0,89% 

2015 omsätter Svenska folket följande:

Per invånare netto: 1703 kr ( ökning 14kr) 

Per invånare ö18 år netto: 2133 ( ökning 17kr) 

Procent av disponibel inkomst netto 0,88% 

Det vi kan se av dessa siffror är fullständigt uppenbart :

DET GÅR EJ ATT ÖKA OMSÄTTNINGEN MER ÄN ENSTAKA PROCENT

ATGs halvårsbokslut 2016

 

 

 

 

 

 

Den enda möjligheterna för hästsporten att erhålla högre prismedel är följande

1: Förändra lotteriskatten och ge staten lägre andel av spelets bruttointäkter.

2: Förändra förutsättningarna för ATGs fördelning av intäkterna genom att prismedel betalas först, därefter rörliga delar av spelets kostnader såsom reklam, media, sponsring, investeringar, personal osv , Det vill säga att först betalas totoskatten på bruttointäkterna , därefter betalas en fastställd procent av bruttointäkterna i prismedel. Överskjutande bruttointäkter fördelas till spelets kostnader, medier, reklam och tilldelning till banor osv. Det innebär att spelets kostnader inte volymmässigt överskrider prismedel i framtiden.

3: Besparingar i form av fullständig analys av såväl ATG som ST, men också samtliga banors framtida investeringsbehov, samt aktivas fördelning av hästar, uppfödare , tränare  och effektivisering av fördelning av fundamenta. Tagna kostnader av ATG kan inte förändras, men framtida investeringar, åtaganden och investeringar kan och bör i högsta grad övervägas långt noggrannare än vad sistlidna 15 åren och framförallt sedan 2013. Det finns orsak till varför aktiebolag oftare sågar till konturerna än investerar i nya produkter, enär det första är överblickbara kostnader, medans innovationer är hasardspel. 100 miljoner i besparade kostnader är 100 miljoner netto, att omfördela till prismedel.

4: Omsättningsökning genom att erbjuda en enormt mycket bättre produkt än konkurrenterna , ta marknadsandelar och därigenom erhålla högra nettointäkter, dock svårt enär spelets kostnader tenderar att öka snabbare än intäkterna vilket första kvartalets ”rekordomsättning” ( Enligt vilka mått är frågan enär omsättningen har varit MYCKET högre under flera tidigare år ) Kostnaderna ökade i vilket fall med över 33% , från 150 miljoner till över 200 miljoner första kvartalet.

5: Förmodligen uppstår den bästa av världar när flera av ovanstående argument spelar tillsammans, likväl är det inte hästsportens starkaste sida att samarbeta , således är tvivelsutan den enklaste åtgärden , även den effektivaste och mest beräkningsbara: BESPARINGAR.

 

Frågan jag ställer mig, helt ovetandes om resultatet ATG VÄLJER ATT VISA (återigen denna ständiga passus” statistik är en oändlig variation av lögner medelst siffror)  anser jag att samtliga inom hästsporten bör fundera över ovanstående påståenden, ställa följdfrågor till sina respektive valda byråkrater (gärna till mig även om jag inte tjänar en krona av sportens kostnader) och vid avsaknaden av svar på ställda frågor, fundera på om representanterna  verkligen har hästsportens bästa, det vill säga prismedel framför ögonen, eller har en annan agenda?

PS: Något pokalår ser jag inte 2018, oavsett kikare, kalejdoskop eller siktmedel, DOCK anser jag det högst möjligt att uppnå 1 miljard i prismedel redan 2017, genom att några av ovanstående argument genomförs . NOTA BENE: Pokalåret skulle genomföras genom omsättningsökning på 1,5 miljarder (ca 5% av inhemsk omsättning går till prismedel) vilket jag påvisat är orimligt att genomföra.  Hästsportens kris grundar sig i avsaknad av ägarstyrning och representanternas totala avsaknad i uppdragets ändamål: PRISMEDEL TILL HÄSTSPORTEN

The post ATGs halvårsbokslut 2016 appeared first on Gamblers vardag.