Avslutning i Hockeyallsvenskan – så går det för bottenlagen

Med snart bara fem omgångar kvar av Hockeyallsvenskan kan varje poäng vara skillnaden på fortsatt spel i Hockeyallsvenskan eller allsvenskt kval.

AIK varpå god väg att stå för en stor och välbehövlig skräll när laget ledde mot Karlskrona i senaste omgången. Laget kunde dock inte hålla hela vägen ut utan fick nöja sig med en poäng. Samtidigt förlorade Södertälje i bottenmatchen mot Oskarshamn vilket gör att de ligger fast förankrade i botten och fansen får ställa in sig på ett kommande kval. Det finns givetvis fortfarande chans för speciellt AIK att hålla sig kvar men då behöver laget få en eller två vinster i det återstående fem omgångarna.

Här under har ni en sammanställning inför de sista fem omgångarna för de sex sista lagen i Hockeyallsvenskan. Lagen har tillsynes lika spelscheman på så sätt att de möter andra bottenlag. Därför finns stor chans till förändringar.

Timrå:
(H) Södertälje
(B) Asplöven
(B) Björklöven
(H) Almtuna
(B) Oskarshamn
Kommentar: Timrå är med ett par bra nyförvärv på väg att vända det svåra tabelläget och den ekonomiska situationen till något mer positivt. Laget har kanske det lättaste spelschemat av alla lagen i botten och bör kunna knipa en seger eller poäng för att hålla sig flytande ovanför strecket. Skalpen mot Malmö var viktig för självförtroendet och nu har de även häng på åttondeplatsen och play off. Vem hade trott det för en månad sen.
Risk för kval: 5%

Almtuna:
(B) Björklöven
(H) Oskarshamn
(H) Mora
(B) Timrå
(H) Rögle
Kommentar: Jag ska vara ärlig och säga att jag trodde att Almtuna skulle falla rejält i tabellen när deras ekonomiska sits uppdagades och de tvingades sälja spelare. Dock har laget tagit ett par viktiga segrar mot bland annat Södertälje och Asplöven. Lagets spelschema ser inte farligt svårt ut och kan de bara få med sig poäng från matcher mot Timrå och Oskarshamn så kan det gå vägen.
Risk för kval: 10%

Asplöven:
(B) Oskarshamn
(H) Timrå
(B) Karlskrona
(B) Rögle
(H) Mora
Kommentar: Asplöven har hållit sig undan den absoluta bottenstriden ett tag men har nu fått se sig indragna efter att lagen där under börjat plocka enstaka poäng här och där. Dock har man Jacob Lagace och John Henrion som leder poängligan respektive skytteligan och som kommer vara tungan på vågen för Asplöven och rädda ett par poäng på sluttampen.
Risk för kval: 5%

Oskarshamn:
(H) Asplöven
(B) Almtuna
(H) Rögle
(B) Björklöven
(H) Timrå
Kommentar: Oskarshamn har börjat plocka en poäng där och en poäng där och tog en viktig seger mot Södertälje. Den åttondeplats som Söderström var säker på att de skulle nå tror jag de får svårt att klara av. Fast i dagsläget ska de vara glada om det klarar av nytt kontrakt. Det vore en lite ljuspunkt i en annars mörk säsong.
Risk för kval: 5%

AIK:
(B) Karlskoga
(H) Björklöven
(B) Vita Hästen
(H) Västerås
(B) Malmö
Kommentar: Det kanske tuffaste spelschemat av alla bottenlag. Fem av tre matcher är mot topplag och med tanke på AIK:s form ser det allt annat än ljust ut. En vinst senast mot Karlskrona hade givetvis betytt mycket men det finns något positivt att hämta av att laget fick med sig en poäng mot serieettan. Dock gynnar det inte AIK att kampen om plats ett och två är minst lika hård som kampen om att undvika kvalplats.
Risk för kval: 25%

Södertälje:
(B) Timrå
(H) Rögle
(B) Karlskoga
(B) Mora
(H) Karlskrona
Kommentar: Södertälje har precis som AIK ett tufft spelschema framför sig. När man dessutom inte lyckas knipa poäng mot Almtuna, ett lag som man måste ta poäng av om man ska klara sig så ser det inte bra ut. Dessutom har laget har nio poäng upp till Oskarshamn ovanför strecket men fem matcher kvar. Nio poäng är också det totala antalet poäng som laget tagit sedan den 16 december. Med andra ord nattsvart.
Risk för kval: 50%

The post Avslutning i Hockeyallsvenskan – så går det för bottenlagen appeared first on NordicBet Blog.