Allsvenskan firar halva serien spelad med att låta Malmö FF ta emot Örebro SK som det hetaste mötet på lördagen. MFF som förlorade senast borta mot Norrköping måste vinna för att haka på i toppen och mot ÖSK ser chanserna goda ut med tanke på deras bedrövliga bortafacit i Skåne-land.

Infostrada facts:

* Malmö FF gästas av Örebro SK för 46:e gången i Allsvenskan. MFF har ett klart historiskt övertag på hemmaplan med tabellraden 23-17-5 från de tidigare 45 mötena.

* Totalt hemma och borta har MFF 42-33-15 på lagens 90 allsvenska möten.

* I fjol möttes lagen på Swedbank Stadion den 13 augusti. Malmö vann med 3-2 efter underläge 0-2 i paus.

* På Behrn Arena i fjol vann MFF med 2-1.

* Senast lagen möttes var i Svenska Cupens kvartsfinal den 14 mars på Malmö IP. Då vann gästerna med 1-0.

* MFF tappar mark i toppstriden, där laget nu har åtta poäng upp till serieledarna IFK Göteborg. Samtidigt har MFF bara en poäng färre
än de hade efter 14 omgångar guldåret 2013.

* På 2000-talet är det bara två lag som blivit mästare trots bara 25 poäng eller färre efter 14 omgångar: IFK Göteborg 2007 (19 poäng) och Djurgårdens IF 2002 (25 poäng).

* Efter att ha varit obesegrade i de första åtta matcherna (5-3-0) har MFF nu tre förluster på sina sex senaste (2-1-3).

* MFF har redan förlorat tre matcher i år. I fjol blev det totalt fyra förluster för mästarna, varav två kom efter att guldet säkrats i den 27:e omgången.

* Det var andra gången i år som MFF tappade ledning till förlust, senast mot Norrköping (det hände även borta mot Kalmar). I fjol hände det också två gånger (mot Elfsborg och Åtvidaberg, båda efter att guldet var säkrat). Senast MFF tappade ledning till förlust fler än två gånger under en säsong var 2006 (3).

* MFF har gjort 18 av sina 27 mål i år i första halvlek, vilket är tre fler än Norrköping med näst flest mål innan paus. Just Malmö och Norrköping är dessutom ensamma om att ha gjort sex mål första kvarten.

* Örebro har bara en poäng mer efter 14 omgångar än 2012, när laget senast åkte ur Allsvenskan.

* ÖSK har bara tagit två poäng på årets sju allsvenska bortamatcher. Enda säsongen klubben inlett sämre på bortaplan var 1950/51 (en poäng). 1978 hade laget också två poäng efter sju bortamatcher.

* Senast Örebro vann borta mot Malmö i Allsvenskan var den 15 oktober 2001. Då blev det 3-1 till närkingarna på Malmö Stadion. Sedan dess har ÖSK åtta förluster och två kryss i Malmö (i Allsvenskan).

* ÖSK har inte vunnit en allsvensk bortamatch i Skåne sedan 2009. På de tio senaste matcherna sedan 2010 har närkingarna 0-4-6 på tio allsvenska bortamatcher på skånsk mark.

* På naturgräs har Örebro ett bedrövligt facit i år, med 0-0-4 och totalt 0-10 i målskillnad. ÖSK har mött AIK, Häcken, Falkenberg och Kalmar på naturgräs i årets allsvenska.

* Örebro har bara mäktat med tio mål framåt, vilket är sämst i Allsvenskan i år och lagets sämsta facit sedan 2008 (8 mål efter 14 omgångar).

* I hälften av årets matcher (7 av 14) har ÖSK blivit nollade, det är flest i Allsvenskan.