Clermont – Monaco

Båda lagen gör mål i Ligue 1 – Clermont mot Monaco.

Clermont som inför den här säsongen tog sig upp till Ligue 1 hade en strålande start med ett par vinster direkt sedan ett par kryssmatcher. Sedan hade man PSG på andra sidan och såklart också förlust med stora siffror. Och i senaste ligamatchen åkte man ännu en gång på storstryk och den här gången mot Rennes med otroliga 6-0. Men vi får nog ändå säga att Clermont har en bra eller godkänd start i högsta divisionen. Nio poäng på sju matcher och någonstans i mitten av tabellen för att lag som kommer få kämpa hårt om kontraktet är helt klart godkänt.

Lite tvärtom för Monaco som tidigt åkte på några tunga förluster i både ligan samt CL-kvalet, rök från finrummet och spelar numera i EL. Säger inte att formen är super ännu, men ser bättre ut än innan och några fina vinster bakom sig samt att Ben Yedder börjat göra mål igen. Fransmannen har tre mål i sina två senaste matcher.

Även Clermont har ett par heta målskyttar. Elbasan Rashani är exempelvis uppe på fyra ligamål (delar ledning med exempelvis Mbappe) och Mohamed Bayo på tre st. Och den sistnämnda hade en fin säsong förra året i Ligue 2.

Jag säger BLGM. Ser ingen jättestabilitet i Monaco ännu för att vinna matcher komfortabelt. Man är favoriter, men fortfarande inte i form. Clermont med sin offensiv kan göra det svårt på hemmaplan där man dessutom är obesegrade.

Båda lagen gör mål @ 1.83, Bethard, 6/10 units.

http://www.rekar.se/spreadsheet/mickelulle
Skribent: mickee

Tags: