Dagens Speltips 01/02: Oddsbjudningarnas Lördag

Dagens Speltips: Milan
Många fina matcher att lägga vantarna på idag. Och många höga odds som känns stabila på förhand. Därav Oddsbjudarnas Lördag som den här dagen kommer gå ner som i historien. Vi har plockat ut matcher från England där Championship bjuder på kanske det största bjudoddset statistiskt sett och självklart slänger vi in lite Premier League och Serie A också. La Liga glänser med sin tråkighet i vanlig ordning och Barcelonas 1.13 mot Valencia är inget annat än ett bevis på hur ointressant den ligan har blivit, och för er som följde Silly Seasons Deadline Day igår så vet vi alla hur brutalt ointressant Spanien var i det hela. Men nu kör vi istället för att hata på spanjorerna.

 

Dagens Speltips:

Fulham – Southampton: 2, Odds: 2.20
Det har väl nästan blivit så att man måste spela mot Fulham i dessa tider. De är brutalt undermåliga i år och alla som följer PL måste ha noterat hur förbenat kassa de har varit hela säsongen. Vad jag kunde se blev det inga drömvärvningar som kan rädda det här sjunkande skeppet medan Southampton fortsatt att överprestera. Tappade förvisso Osvaldo till Juventus men killen hade en rätt saftig avstängning att se fram emot plus att han gjort som han alltid gör, det vill säga bråkat med alla i laget och slagits med lagkamrater så, kanske bara bra att han lämnat. Southampton har inte den där fina formen som var under hösten. Det har gått rätt knackigt den senaste tiden men med tanke på att de möter seriens bedrövligaste lag så ser jag att 2.20 måste spelas. Kollar vi senaste matcherna så kan man notera bland annat en 0-6 förlust mot Hull och en 1-4 torsk mot Sunderland. Inte ligans bästa gäng direkt och ändå läcker dem som ett såll. Känns som Southampton borde kamma hem den här utan någon större ansträngning.

Hull – Tottenham: 2, Odds: 2.10
2.10 är som taget här. Tottenham har visat på en riktigt bra form sedan AVB lämnade ett lag som inte hade någon spelidé över huvud taget. Sedan han lämnade har segrarna radats upp som faktiskt kan förväntas med alla transfers som den köpte in i somras. Konstigt hur man kan misslyckas så brutalt när man får allt man pekar på, men det är en annan historia. Torskade senast mot Man City… Inget man kan göra något utav då de är äckligt bra och förnedrar allt och alla som ställs emot dem i princip. Det enda som vi hoppas på är att det inte påverkade truppen som kanske fått upp något form av självförtroende efter segraran. Om det nu gjorde det så är de säkert medvetna om hur dåligt Hull presterat den senaste tiden. Fyra raka torskar även om det inte är några stora förluster så är det nog rätt tungt och de förlorade senast på Crystal Palace vilket kan ses som någon form av värdemätare på hur truppen står sig mot ett lag av lite bättre dignitet som Tottenham. Helt klart så förväntar jag mig en Tottenham-seger idag.

Milan – Torino: 2, Odds: 5.75
Helt klart inget man vill lägga lönen på men jag tycker oddset är anmärkningsvärt och vill därför ta upp den som ett kul litet sidospel i dagens flöde. Vi som följer världens skönaste liga, Serie A, vet att Milan har inte alls spelat bra under Seedorf. Det har sett fattigt ut mot dåligt motstånd och de har räddats under slutminuterna i de två ligamatcher som Seedorf varit på bänken. Verona, visst de har spelat bra hela året och en 1-0 vinst mot dem får ses som bra jobbat. Men Cagliari… 2-1 mot Cagliari är inte bra. Jag har svårt att se att de kommer leka hem en match mot Torino som faktiskt presterat jämt och fint hela året och lär ha en riktigt skön känsla i truppen till skillnad mot Milan. Jag säger inte att Torino väntas att vinna, så vi har det klart för oss. Jag säger bara att oddset är anmärkningsvärt sett till förutsättningarna.

Cagliari – Fiorentina: 2, Odds: 2.40
Även här har vi ett överodds tycker jag. Cagliari, detta ständiga nedre halvangäng som alltid lyckas överleva nedflyttning. De har inte vunnit på evigheter och jag kan inte se att de skulle kunna ta en seger idag heller mot ett Fiorentina som har känningar på en CL-plats. Fiorentina har en av seriens stabilaste spelarmaterial att komma med och var redan innan säsongen sedda som en utmanare till CL-platsen. Ingen är förvånad över hur bra det gått hittils och med endast 4 förluster på 21 matcher så kan man säga att 2.40 mot Cagliari faktiskt är överodds det med. Aquilani var ett monster senast i 3-3 matchen mot Genoa och nu har dessutom Matri adderats till anfallet och han är ju en av de farligaste avslutarna i hela Italien så det här ska inte bli något annat än 3 pinnar.

Bournemouth – Leicester: 2, Odds: 2.05
Dagens bästa spel skulle jag säga. Leicester öser på som ett tåg i ligaspelet och är klar serieledare. Inget, absolut inget ser ut att stoppa dem från att gå upp i finrummet igen. Och det är jag glad för, jag gillar gamla klassiska lag som Kåmark lirat i, vem gör inte det. Det anmärkningsvärda är att endast Derby kan mäta sig med Leicester i målproduktion de två lagen är långt mycket mer produktiva än de andra lagen i Championship. Bournemouth är ett mittengäng och har inget som sticker ut mer än att de har förlorat mer än de kryssat och vunnit. Har 12 minus mål i +/-statistiken samtidigt som de är relativt uddlösa på hemmaplan. På förhand ser det ju spikat ut och 2.05 är garanterat värt ett spel i mina ögon.

Kouklion – Apollon Limassol: 2, Odds: 1.25
Avslutar dagen med ett ”Here, take my money”-spel. Tycker alltid det är kul att höja oddsen med gratispengar-matcher som denna. I Cypern är det så uppdelat efter vilka som har en ärlig chans och inte att det är rent av löjligt. Här har vi en klassisk sådan match och det är inte så mycket att säga om egentligen. Ett lag har 30-13 i MS och det andra har 18-46. Ett lag ligger 2 poäng från serieledning och ett lag förlorar på löpande band oavsett motstånd. 1.25 x valfri match skulle jag säga. Var så goda!

 

Lycka till, hörs imorgon! / Dubblen

The post Dagens Speltips 01/02: Oddsbjudningarnas Lördag appeared first on Dubbla Odds.