Dagens Speltips 02/02: Favoriternas Afton

Src: http://www.flickr.com/photos/bensutherland/3629884283/sizes/l/
Jag är rätt nöjd med gårdagens spel, synd att Torino inte kunde gå hela vägen och lämna Milan i misär och nära skjuter ju ingen hare som vi alla vet. Idag har vi inte det roligaste av spelutbud vad gäller odds. Däremot vad gäller säkra matcher tycker jag att det finns några vettiga men oddsen är ju som sig bör i dessa fall och landar nästan idel på 1.40. Premier League, Serie A och Holland går vi in på idag och jag har svårt att se att det blir några överraskningar eller skrällar i dessa matcher. Säger detta utan att jinxa.

 

Dagens Speltips:

West Brom – Liverpool: 2, Odds: 1.60
Liverpool är väl det enda gänget som faktiskt skulle kunna tillåta en skräll känns det som. Man såg ju tydlig kvalité under första halvleken i derbyt mot Everton i veckan. Det gjorde ju så klart att andra halvlek bara blev en transportsträcka. Men det vi såg i första var som sagt klass. Jag tror inte WBA ska kunna sätta några käppar i hjulen för Pool idag och det är riktigt tight om den där fjärdeplatsen så det finns ingen anledning att gå ut och prestera en dag på jobbet för spelarna. WBA är väl ett lag som brukar kunna bjuda på en match i de mesta matcher oavsett motstånd men är vi realistiska så ska Liverpool ta hem det här. 1.60 känns väldigt spelvärt och verklighetstroget av oddssättarna.

Arsenal – Crystal Palace: 1, Odds: 1.22
Här är beviset på att det var rätt tråkigt utbud idag. 1.22 är ju inget kul över huvud taget. Men i likhet med igår så slänger jag in den bara för att det är så säkert att klockorna stannar. Arsenal har guldvittring och Palace får verkligen räknas till ett lag som hör hemma i bottenträsket där de befinner sig. Pulis må vara en skön tränare som aldrig åkt ut ur PL med något lag han tränat men de får rikta in sig på mindre fiskar och jag tror de räknar med noll poäng borta mot Arsenal.

Roma – Parma: 1, Odds: 1.40
Här kan jag tycka att det finns ett odds att hämta hem. Om man jämför med Atletico, Barca, Real och alla andra storlag i princip så hamnar man runt 1.20 eller mindre. Roma har alltså på hemmaplan 1.40 mot Parma… Det känns mycket gött! Roma är i princip det enda laget som kan utmana Juve och det ska även tilläggas att förra omgången var som en skänk från ovan då Juve tappade mot Lazio och lämnade Roma endast sex poäng efter. Det är två förluster från serieledning som Mourinho skulle ha sagt. Hemmaplan och klasskillnad i trupp gör det här till en enkel match för Roma mot ett Parma som är ett gediget mittenlag. Och då ska tilläggas att Italien tenderar till att bli lika tråkig som La Liga då klasskillnaden mellan toppen och mitten börjar öka. Nu är toppen i princip 3 lag, men Roma är ett av dem.

Utrecht – Ajax: 2, Odds: 1.40
Åter igen en klar favorit. Landar också på 1.40. Inga konstigheter här, Ajax leder ligan och radar upp segrar som om ligan vore för lätt för dem. Tänker man på det och ser Utrecht extremt fattiga form så blir valet lätt. Släppte in fem mål mot både PSV och Feyenoord som kan ses som rutinerade ”toppgäng” i Holland. Förväntar mig därför en seger med 2-3 mål här till och med. Ajax måste dessutom hålla undan då de bara leder med en poäng över Vitesse så det finns ingen anledning att spara på krutet.

 

Sådärja, ser som sagt inget som kommer ge mig en anledning att sätta kaffet i halsen idag. Lycka till med era lir idag. / Dubbeln

The post Dagens Speltips 02/02: Favoriternas Afton appeared first on Dubbla Odds.