Danmark – Sverige 23/01: Danmark – Sverige

Vi skickade under gårdagen ut vårt första lir denna onsdag när vi spelade och rekade Frankrike -1,5 @1.75. Oddset har slashats ner till 1.60 på Coolbet och är nere på dryga 1.50-1.55 på övriga sajter. Nu hittar vi vårt andra spel för onsdagen och går således för 8/8 rätt i turneringen. Danmark tar emot Sverige i en helt avgörande drabbning, där det är tre skandinaviska lag som gör upp om två semifinalplatser. Norge möter Ungern klockan 18:00 (likt min föregående rek så kan jag inte förstå att dessa matcher inte spelas samtidigt). Förutsättningar och tabell: 1. Danmark4400117:90 8 2. Sverige4301122:1076 3. Norge4301122:1096 Vinner Norge sin match mot Ungern så går man upp på 8 poäng och går vid ett Danskt kryss eller vinst vidare till semifinal tillsammans med värdnationen. Förlorar Norge mot Ungern så går dem ändå vidare om Danmark slår Sverige. Om Sverige vinner och Norge förlorar så går Sverige och Danmark vidare. Om både Norge och Sverige vinner så blir det lite svårare; Men kortfattat kan man säga såhär – Vinner Sverige med 3 bollar mot Danmark går Sverige och Danmark vidare. Skulle Sverige vinna med 5 mot Danmark går Sverige och Norge vidare. Små marginaler således. Tyvärr så ser jag det som rätt osannolikt att Sverige skulle klara av att ta sig vidare till semifinal efter den klara förlusten mot Norge häromdagen. En drös med tekniska fel, svårt med kreativiteten i anfallsspelet och sårade av Norges excellenta andrafas spel såg Sverige tillslut förlora med 3 bollar – vilket gör det ännu svårare att ta sig vidare. Nu möter man hemmanationen Danmark som är det enda laget med 7/7 segrar i mästerskapet, inför fullsatta läktare och fanatiska fans. Nej det här blir mycket mycket svårt Sverige. Jag var först inne på det raka spelet, men givet att det kan vara en väldigt speciell match och att andra halvlek kan bli märklig om Danmark är superklara så har jag riktat in mig på halvtidsspelet istället. Danmark har spelat 7 matcher, vunnit 7 och lett i halvtid i samtliga. Här är deras halvtidsresultat: vs Chile 22-4 vs Tunisien 19-4 vs Saudiarabien 17-11 vs Österrike 11-8 vs Norge 17-14 vs Ungern 15-10 vs Egypten 9-7 Givet att man spelar på hemmaplan har man satt plattan i mattan i alla matcher, man har då även matchat sina bästa spelare som man sedan kan ha vilat i andra när matchen varit klar. Sverige då? Utan att titta på datan är min bestämda uppfattning att man varit betydligt svagare i första halvlek än i andra – framförallt i målvaktsspelet så har man haft vissa svårigheter i första för att sedan höja nivån (ofta genom byte) i andra halvlek. 106 gjorda mål i första halvlek mot 107 gjorda mål i andra halvlek ger inget större underlag för mitt påstående. Däremot så kan man se att Sverige i 6/7 matcher gör ett bättre resultat i andra halvlek i jämförelse med första halvlek. Den enda matchen detta inte stämmer i är premiären mot Egypten där man vinner första halvlek med 2 och andra halvlek med 1 mål. Man har dessutom legat under i halvtid två gånger hittills, mot Norge med 3 bollar och mot Qatar med en boll. Danmark kommer fortsätta köra på och Sveriges brister i anfallsspelet kommer att fortsätta visa sig, tyvärr. Jag spelar 2/3U på att Danmark leder i halvtid till 1.80 hos Coolbet. Lycka till vid rygg! Spelbok samt twitter: https://twitter.com/jwwbetting https://1×2.se/spelbok/3765