Den Haag – Fortuna Sittard 24/08: Överspel + BLGM känns givet!

Dags att bege sig till Nederländerna och kvällens enda match i Eredivisie mellan Den Haag och Fortuna Sittard där ett kombinerat specialspel (eller vad man nu ska kalla det) känns intressant på förhand. Känslan är god för att ett par bollar ska rassla till i nätmaskorna och oddset 2,0 kan därför inte ignoreras enligt mig. Den Haag har verkligen inte rosat marknaden såhär långt in på säsongen. Två matcher har resulterat i två förluster där seriepremiären förlorades mot nykomlingen FC Emmen med 1-1… I senaste matchen blev det en brutal 4-2 förlust mot Heracles där hemmalaget redan hade dundrat in 2 bollar i nät efter 7 spelade minuter. Säger en hel del om hur risig defensiv Den Haag just nu har. Fortuna Sittard placerade sig på en 2:a plats i Eerste Divisie och i vanliga fall hade detta inneburit playoff för uppflyttning. Men då Jong Ajax vann serien (Jong Ajax kan inte bli uppflyttade) så belönades Fortuna Sittard med en direktplats till det holländska finrummet. Starten har varit lovande med ett 1-1 resultat borta mot Excelsior i en match som Sittard dominerade ganska kraftigt och hemmapremiären mot självaste PSV var man ytterst nära att ta poäng! Men ett mål av PSV i 90+ minuterna grusade drömmarna om en pinne. Men kollar man på stats var verkligen hemmalaget ”med i matchen” hela tiden och 6 skott på mål samt 5 hörnor är inte fy skam mot ett av Hollands bästa lag. Fortuna Sittard känns utan tvekan som en riktigt pigg nykomling och när man idag möter ett lag som visat stora brister i försvarsspelet ska det finnas goda chanser till mål. Även Den Haag lär ju ha goda möjligheter att måla på en nykomling på hemmaplan och då jag både tror på att båda lagen gör mål + att matchen slutar med Ö2,5 mål finns det bara en sak att göra. Lira detta ”specialspel” med 3/5 units.